Merkezsiz borsaların (DEX) hacmi eylül ayındaki zirveden sonra dibe vurdu
Merkezsiz borsaların (DEX) hacmi eylül ayındaki zirveden sonra dibe vurdu

Merkezsiz borsaların (DEX) hacmi eylül ayındaki zirveden sonra dibe vurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – The Block Research tarafından toplanan verilere göre, merkezsiz borsalar (DEX) kasım ayında düşmeye devam ederek toplam 17,06 milyar dolara geriledi. DEX’lerin toplam hacmi 26,26 milyar dolarda zirve yapmıştı.

Eylül ayında DEX hacmi zirveyi görmüştü

Geçtiğimiz aylarda görüldüğü gibi hacme Uniswap hakimken, pazarın aylık hacmi de 11,2 milyar dolardan 9,91 milyar dolara düştü. Curve’ün hacmi aylık 5,2 milyar dolardan 2,43 milyar dolara geriledi.

Sonuç olarak kasım hacmi rakamı eylül ayına göre yaklaşık %35’lik bir düşüşe işaret ediyor.

DEX Hacim Grafiği
DEX Hacim Grafiği

Kasım ayı, DEX alanında, özellikle Uniswap’in likidite madenciliği ödül programının durdurulması dahil olmak üzere çeşitli gelişmeler gördü. DEX’in topluluk paydaşları şimdi bu cephede gelecekteki seçenekleri değerlendiriyor. 

Özellikle eylül ayında DEX’lerin toplam hacmi 23 milyar doları görmüştü. Ağustos’ta ise bu sayı 11,6 milyar dolardı. Bu iki ay arasında %100’ü aşkın büyüme görülmüştü. Yine eylül ayında da lider Uniswap %65, Curve ise %22’lik kısmı tek başına çekmişti.

Bu arada Visa’dan çok önemli bir kripto para hamlesi geldi. Ayrıntıları buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin