Crypto.com, Visa ağına katıldığını duyurdu!
Visa’dan dev kripto para adımı! Bitcoin ile ödüller kazandıran kart geliyor

Visa’dan dev kripto para adımı! Bitcoin ile ödüller kazandıran kart geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Visa ve BlockFi, kullanıcıları Bitcoin (BTC) ile ödüllendiren yeni bir kredi kartı başlatmak için bir araya geliyor. Bu hamleyle dijital para biriminin daha geniş bir şekilde benimsenmesi için zemin hazırlandığı ifade ediliyor.

Harcamaların yüzde 1,5’i Bitcoin ile geri verilecek

Kripto destekli krediler ve tasarruf hesapları konusunda uzmanlaşmış New York merkezli bir girişim olan BlockFi, ortaklığı bugün duyurdu. Bloomberg’in bildirdiği üzere, yeni kredi kartı satın alımları havayolu milleri veya diğer geri ödeme ödülleri yerine Bitcoin ile ödüllendirecek. Kart sahipleri satın aldıklarının %1,5’ini BTC üzerinden geri almaya hak kazanacak.

Yıllık 200 dolar ücreti olacak kart Evolve Bank & Trust tarafından verilecek. Kredi kartı 2021’in başlarında halka açılacak olsa da, BlockFi hesabı sahipleri önceden kaydolabilecekler.

​​Şirketin kurucusu ve CEO’su Zac Prince, “BlockFi, ürün grubumuza kredi kartları eklemekten ve Bitcoin’in erişilebilirliğini daha geniş bir tüketici grubuna genişletmekten heyecan duyuyor.” dedi.

BlockFi ortaklığı, Visa’nın kredi kartı ağıyla “entegrasyon sürecini hızlandırmayı hedefleyen” Fintech Fast Track Programının bir parçası. Visa’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Fintech Başkanı Terry Angelos, bu programın amacının yenilikçi şirketlerin “verimli bir şekilde ölçeklenmesine” yardımcı olmak olduğunu söylüyor.

Visa daha önce de kripto girişimleri gerçekleştirmişti

Bu, Visa’nın kripto para birimlerine yönelik ilk girişimi değil. Bu yılın başlarında kredi kartı şirketi, kripto tabanlı ödüller kazandıran bir banka kartı sunmak için dijital girişim Fold ile de ortaklık kurmuştu.

Daha genel olarak Visa, dijital para biriminin benimsenmesi için olumlu bir vizyonun ana hatlarını çiziyor. Visa kripto ile ilgili pozitif bir duruş sergileyerek ödemeler piyasasının liderliğini sürdürmesini sağlamak istiyor. Şu anda Visa’nın sistemlerine bağlı 25’ten fazla kripto para birimi cüzdanı bulunuyor.

Kredi kartı şirketi ayrıca, merkez bankası dijital para birimlerinin kullanımına ilişkin öneriler geliştirmek için Dünya Ekonomik Forumu ile birlikte çalışmak da dahil olmak üzere, dünya çapında dijital varlıklara yönelik düzenlemeleri şekillendirmeye yardımcı oluyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin