Merkezsiz borsa hacimleri rekor üstüne rekor kırıyor: Eylül verileri açıklandı
Merkezsiz borsa hacimleri rekor üstüne rekor kırıyor: Eylül verileri açıklandı

Merkezsiz borsa hacimleri rekor üstüne rekor kırıyor: Eylül verileri açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Block tarafından aktarıldığına göre toplam merkezsiz borsa ticaret hacmi, eylül ayında 23 milyar doların üzerine çıktı.

DEX ekosistemindeki hacimleri izleyen Dune Analytics tarafından yayımlanan verilere göre, yaklaşık 23,5 milyar dolarlık hacim, Ağustos ayındaki 11,6 milyar dolara kıyasla aylık bazda %103 artışı yansıtıyor. Eylül ayı satış hacmi, daha önce bildirilenden iki kat daha yüksek.

Aylık merkezsiz borsa hacimleri grafiği

Eylül hacminin çoğunu, önde gelen iki merkezsiz borsa oluşturdu. Uniswap %65 ve Curve %22 ile başı çekti. Uniswap’ın hacmi, büyük olasılıkla yönetişim tokenin piyasaya sürülmesiyle birlikte, aylık bazda %128 arttı.

Ağustos ayında açıklanan 11 milyar dolarlık aylık hacim ise yüzde 152’lik bir artışa tekabül ediyordu. Zira temmuz ayında bu sayı yalnızca 4,4 milyar dolardı. Geçen ayki artışın en büyük aktörlerinden biri Synthetix idi. Uniswap ise %58 ile yine başı çekerken Curve %16 ile ikinci sırada yer alıyordu.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin