Mercedes-Benz, Blockchain teknolojisine merhaba diyor.
Mercedes-Benz, Blockchain teknolojisine merhaba diyor.

Mercedes blockchain teknolojisine kayıtsız kalmadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası finansal şirketler, devletler ve çok uluslu şirketler teker teker blockchain teknolojisi ile alt yapılarını güncelliyor ve dönüştürüyor. Bu dönüşümün son adresi Alman mucizesi Mercedes. Ünlü otomotiv markası Mercedes blockchain teknolojisine kayıtsız kalmadı ve Singapur merkezli blockchain şirketi Ocean Protocol ile ortaklık geliştiriyor.

Mercedes arabalarının ardındaki firma Daimler’in genel merkezi Almanya’nın Stuttgart şehrinde. Daimler, Pasifik bölgesindeki pazarını Singapur’daki merkezinden kontrol ediyor.  Daimler, Singapur ile Stuttgart arasındaki veri akışını blockchain üzerinden gerçekleştirmek istiyor.

Mercedes blockchain teknolojisi ile tedarik zincirini yönetecek

Ocean Protocol’un kurucusu Bruce Pon, geçmiş dönemde Daimler’de IT olarak çalıştı. Pon’a göre Mercedes büyüklüğündeki bir firmanın yıllık 300 milyon dolar software, internet güvenliği ve veri akışı için para harcayabilir.

Bruce Pon, kurum içi veri akışının Covid19 salgını gibi dışsal faktörlerden ciddi biçimde etkilendiğini belirtti. Blockchain sayesinde veri akışının dışsal gelişmelerde daha az etkileneceğini ve optimize hale geleceğini ifade etti.

Daimler’in başkan yardımcısı Hartmut Mueller, blockchain teknolojisi sayesinde daha hızlı veri aktarabileceklerini ve verileri daha güvenli saklayabilecekleri belirtti.

Son günlerde Almanya merkezli firmaların tedarik zincirinde blockchain teknolojisinden destek almaya başladıklarını görüyoruz. Dev ilaç firması Bayer, Çin’den tedarik ettiği girdileri VeChain blockchain’i ile takip ediyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin