Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı
Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı

Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel haber ajansı The Malay Mail’in bildirdiğine göre Malezya’da beş kripto para madencisi, madencilik yapmak için ayda yaklaşık 250.000 RM (59.580 dolar) değerinde elektrik çalmaktan dolayı tutuklandı.

Beş kişinin Sarawak Energy Berhad (SEB), Sarawak Kamu Hizmetleri Bakanlığı Elektrik Müfettişliği Birimi (EIU) ve polis memurları tarafından yürütülen operasyon sırasında yakalandığı kaydedildi.

Sayacı aşarak madencilik yaptılar

Konuyla ilgili iki günlük soruşturma, yasa dışı madencilik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce, Jalan Pahlawan ve Jalan Tunku Abdul Rahman’da beş farklı merkezi ortaya çıkardı.

Araştırmalar, suçluların alçı tavana gizlenmiş kabloları doğrudan madencilik tesisatlarına bağladıklarını ve böylece elektrik sayaçlarını atladıklarını gösterdi. Suçlular madencilik tesislerini 7/24 çalıştırırken, beş tesiste yapılan kontrollerde toplam aylık faturaların 800 RM (191 dolar) ila 1000 RM (238 dolar) arasında olduğu ortaya çıktı.

Beş yıl hapis veya 23 bin dolar para cezası alacaklar

Kişiler tarafından kurulan yasa dışı bağlantıların tamamı kaldırıldı ve delil olarak sunuldu. Ayrıca bu yasa dışı faaliyetlerin gerçekleştiği binaların sahipleri de sorgulanacak.

Elektrik hırsızlığı Malezya’da Sarawak Elektrik Yönetmeliği’nin 33 (5) Bölümü uyarınca ciddi bir cezai suç. Gözaltındaki beş kişi, suçlu bulundukları takdirde beş yıl hapis ve/veya 100.000 RM’ye kadar para cezasına çarptırılacaklar.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin