Litvanya Merkez Bankası Blockchain tabanlı dijital koleksiyon parasını duyurdu
Litvanya Merkez Bankası Blockchain tabanlı dijital koleksiyon parasını duyurdu

Litvanya Merkez Bankası Blockchain tabanlı dijital koleksiyon parasını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litvanya Merkez Bankasının, 9 Aralık tarihinde yaptığı basın açıklamasına göre, 2020 yılının ilkbaharında Blockchain tabanlı dijital koleksiyon parası çıkaracağını açıkladı.

Dijital para, 16 Şubat 1918’de Litvanya Bağımsızlık Yasası imza atan 20 isme adanacak. Kanuna göre, dijital para 19.18 Euro değerinde olacak, büyüklüğü ve şekli ise kredi kartına benzeyecek. Litvanya Bankası yönetim kurulu üyesi Marius Jurgilas, Yasanın Litvanya tarihinde oynadığı önemli rol nedeniyle temayı seçtiklerini söyledi.

Blockchain teknolojisi, kurumun halka açmayı planladığı ve her biri Kanun’un 20 imzacısından birinin ismini içeren 24.000 token’ın güvenlik katman olacak. Dijital paralar, Kanun’a imza atan isimlerin faaliyet alanına göre altı farklı kategoriye ayrılacak ve her kategoride 4.000 madeni para olacak.

Koleksiyoncu, gerçekleştirdiği her satın alımda rastgele seçilmiş altı tokenle ödüllendirilir. Alıcı her kategoride bir alım yaptığında, fiziksel bir gümüş paraya sahip olacak. Coin’ler merkez bankasının internet mağazasında satın alınabilecek.

Banka, girişimin dijital para koleksiyon alanında daha genç bir nesle yer vermesini ümit ediyor. Ve daha genç bir kitleye hitap etmek için satın alma sürecinin belirtilmemiş “oyun unsurlarını” içereceğini söylüyor.

Daha geniş bir girişimin parçası

Jurgilas, projenin sanal varlıklar yaratmada daha fazla deneyim kazanacağından merkez bankası için bir öğrenme deneyimi olduğunu söyledi. Bu tür bir uzmanlığın, özellikle merkez bankalarının kendi kripto paralarını geliştirmelerinin tartışıldığı dönemde elde edilmesinin önemine dikkat çekti.

Banka, projenin inovasyon ve fintech girişimi için sadece bir adım olduğunu belirtti. Ekim ayında merkez bankası, IBM ve BT hizmetleri şirketi Tieto’nun Blockchain platformunu geliştirmeyi hedefleyen finalistler olarak seçtiğini de açıkladı.

Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin