Küresel düzenleyiciler, kriptoların amacına uygun olduğunu düşünmüyor

Küresel düzenleyiciler, kriptoların amacına uygun olduğunu düşünmüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto varlık küresel anlamda düzenleyicilerin ağına takılmış durumda. Ülkeler kendi uygulamalarına göre belli bir düzenlemeyi ön görüyor. Küresel çapta ise boyut farklı bir noktaya taşınıyor. Küresel düzenleyiciler yeni bir kanıya varmış gibi. 

Küresel düzenleyiciler, kripto para birimi düzenlemesi konusunda tam hız ilerliyor. Fransa’nın piyasa gözlemcisi AMF’nin başkanı, “Mevcut yapı, sınır ötesi dijital piyasa faaliyetlerinin geliştirilmesiyle artık amaca uygun değil” açıklamasında bulundu.

Kripto endüstri genelinde tepkiler azda olsa gözüküyor. Ancak güçlü şekilde ilerleyen bir piyasa olması düzenleyicilerin işini zora sokuyor. Öyle ki bir oluşum başta düzenlenmezse sonradan elden geçirilmesi zor olacaktır. Kripto ekosisteminde de bu yaşanıyor.

Küresel düzenleyiciler kripto para düzenlenmesi için kolları yeniden sıvadı

Fransa’nın piyasa gözlemcisi Autorité des Marchés financiers (AMF) başkanı ve Finansal İstikrar Kurulu (FSB) üyesi Robert Ophèle’nin, Çarşamba günü Afore Consulting tarafından düzenlenen sanal bir konferansta küresel kripto para birimi düzenlemesini tartıştığı bildirildi. 

FSB, küresel finansal sistemi izleyen ve bu sistem hakkında tavsiyelerde bulunan uluslararası bir organdır. Ophèle aynı zamanda Fransa Merkez Bankası’nın ikinci başkan yardımcısıdır. Autorité des Marchés financiers (AMF) başkanı ve Finansal İstikrar Kurulu (FSB) üyesi Robert Ophèle konferansta şunları söyledi: 

“Bazıları için uluslararası düzenleyici yakınlaşmaya sahip olmamızı bekliyorum… Sabit paralar ve dijital varlık hizmet sağlayıcıları öncelik olacak. Önümüzdeki birkaç çeyrekte bu sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum. FSB bu konuda tüm hızıyla çalışıyor.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin