Ukrayna’nın kripto varlıkları kabülü, uluslararası faaliyet göstermesini sağlıyor

Kripto piyasası kırmızı: BTC, 42K mücadelesini sürdürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlıklarda bir hafta daha geride kaldı. İki hafta öncesine göre geçtiğimiz hafta yatay bir piyasa gördük. Bazı altcoinler bireysel performans sergilese de market geneli konsolide olmayı tercih etti. Kripto piyasası yeni haftaya ise kırmızı bir başlangıç yaptı. Bunun altında ise temel analizlerin olduğu söylenebilir. Detaylı genel görünüm haberimizde… 

Kripto para piyasasının çoğu bugün düşüşte. Küresel piyasalarda da durum aynı şekilde. Hisse senetleri negatif bir başlangıç yapıyor. Soğuk savaşın ayak sesleri tazeliğini korurken, enflasyon ve faiz verileri yatırımcıları tedirgin ediyor. 

Kripto piyasası için önemli demirbaş varlıklar Ripple, Avalanche ve Polygon fiyat kayıplarıyla kırmızıda. Bitcoin ise  42 bin dolarda mücadele ediyor. Haftalık kapanışı fena yerde yapmayan BTC yeni haftayı genel piyasayla uyumlu hareket ediyor. 

Kripto piyasası küresel haberlerden dolayı gölgede kaldı

Kripto piyasası küresel haberlerden dolayı gölgede kaldı

Dünden bu yana birkaç kez 43.000 doları geçemedikten sonra, Bitcoin Ocak 2021 ATH’si etrafında 42.000 dolarda mücadele etti. Alternatif paralar da bugün kırmızı renkte ve Ripple, Avalanche ve MATIC’ten daha dikkate değer fiyat düşüşleri var. 

Geçtiğimiz haftalarda, Bitcoin etkileyici bir yükseliş başlattı. Bu da 46.000 doların hemen altında beş haftanın en yüksek seviyesini kaydetmesiyle sonuçlandı. Ancak daha sonra ABD enflasyon verileri açıklandı. %7,5 oranla 40 yılın zirvesini gören ABD enflasyon karşımıza çıktı. Bu haberler oynaklığa sebep oldu. 

Boğalar yeni bir koşuya hazırlanırken ayılar oyuna geldi ve gidişatı alt üst etti. Birkaç saat içinde BTC yaklaşık 3.000 dolar düştü. Kripto piyasası sıçradı ve 44.000$’a ulaştı. Ancak yanlış bir kırılma olduğu ortaya çıktı. BTC tekrar aşağıya gitti ve bir hafta içinde ilk kez 42.000 doların altına düştü.

Altcoinlerde kırmızı renkte

Altcoinlerde kırmızı renkte

Kripto piyasası için altcoinlerde de hareketlilik oldukça azdı. Geçen hafta alternatif varlıklar önemli kazanımlar kaydetti, ancak çoğu bugün kırmızıda. Ethereum Perşembe günü 3.200 doların üzerinde işlem gördü. Fakat dünden bu yana %2’lik bir düşüşün ardından şu anda 2.900 doların altına düştü. 

Cardano, Solana, Terra, Polkadot, Avalanche, CRO ve MATIC de günlük ölçekte bazı kayıplar gördü. Diğer fiyat düşüşler ise Helyum (-12%), Oasis Network (-11%), Quant (-%9), Flow (-%8) şeklinde oldu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin