Kripto para platformunun CEO'su Joe Biden’ın kampanyasına devasa bağışta bulundu
Kripto para platformunun CEO'su Joe Biden’ın kampanyasına devasa bağışta bulundu

Kripto para platformunun CEO’su Joe Biden’ın kampanyasına devasa bağışta bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para türevleri platformu FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, 28 Ekim’de The Wall Street Journal’da açıklanan ayrıntılara göre Joe Biden’ın başkanlık kampanyasına ikinci en büyük bağışı yaptı.

Devasa bağış

FTX CEO’su, eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in 56 milyon dolarlık bağışının ardından ikinci sırayı alarak Biden’ın kampanyasına toplam 5,2 milyon dolar hediye etti.

Biden, Trump’ın 75 milyon dolarına kıyasla ilk 100 bağışçısından 79.5 milyon dolar aldı.

Oy sayımı hala devam ederken, bağışlardaki üstünlük, Biden’ı bitiş çizgisine birinci olarak itmede etkili olmuş olabilir. Ancak yazının yazıldığı sırada kimin kazandığını kesin olarak söylemek için henüz çok erken.

Seçmenleri etkileme çabası

Bankman-Fried, Facebook’un kurucu ortağı Dustin Moskovitz ve eski Google CEO’su Eric Schmidt’in yer aldığı Future Forward’ın bir üyesidir.

New York Times’ın haberine göre, fonda medya kralı Rupert Murdoch’un gelini Kathryn Murdoch ve Netflix’in kurucu ortağı Reed Hasting’in eşi Patty Quillin de bulunuyor.

Future Forward, ekim ayında Joe Biden’ı desteklemek için televizyon reklamlarına 108 milyon dolardan fazla harcama yaptı. Son dakikaya kadar seçmenlerin tercihini değiştirmeyi umuyordu.

Biden’ın kampanyasına daha büyük meblağlar bağışlayan diğer CEO’lar arasında Seth Klarman (3 milyon dolar) ve Michael Sacks (yaklaşık 1.7 milyon dolar) bulunuyor. Her ikisi de hedge-fon yöneticileri.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin