featured

Kripto para piyasası bugün neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı ve kripto piyasa değeri (TOTALCAP) dün kritik yatay seviyelerin altına düştü, bu da yerel zirvelere ulaşmış olabileceklerinin bir işareti. Fantom (FTM) fiyatı, yatay bir direnç alanının onu reddetmesinin ardından düşüş eğilimine girdi. Non-Fungible Token (NFT) piyasası 2. çeyrekte küçülmeye devam ederek hacimde yüzde 38, satışlarda yüzde 9,2 düşüş kaydetti. Ayrıca NFT yatırımcılarının sayısı da önemli ölçüde düştü.

Kripto para piyasası kritik desteğin altına düştü!

TOTALCAP, 15 Haziran’da 980 milyar dolarlık destek alanından sıçradığından bu yana artış gösterdi. Yükselen paralel kanaldan 20 Haziran’da çıktı ve 3 Temmuz’da 1,19 dolara ulaştı. Bu artış 1,15 trilyon dolarlık direnç alanından çıkışa neden oldu.

Ancak, TOTALCAP artışını sürdüremedi ve 6 Temmuz’da 1,15 trilyon dolar bölgesinin altına düştü. Bu, kırılma sürdürülemediği için düşüş işareti olarak kabul edilir (kırmızı daire).

Kaynak: TradingView

Aşağı yönlü hareket devam ederse TOTALCAP bir sonraki en yakın destek alanı olan 980 milyar dolara düşebilir. Bununla birlikte, 1,15 trilyon dolarlık alanı tekrar geri alırsa TOTALCAP 1,30 trilyon dolarlık bir sonraki dirence yükselebilir.

Bitcoin (BTC) fiyatı ayı şamdanı oluşturuyor

Kripto para piyasasına benzer şekilde BTC fiyatı da 3 Temmuz’da 30.500 dolarlık direnç alanından çıkmış ve üç gün sonra 31.500 dolarlık yeni bir yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Ancak fiyat artışını sürdüremedi ve düşüş eğilimli bir kayan yıldız mum çubuğu (kırmızı simge) oluşturdu.

Bu tür bir mum çubuğu çok uzun bir üst fitil ve aşağı yönlü bir kapanış ile karakterize edilir. Genellikle fiyatın yerel bir tepeye ulaştığını gösterir. Fiyat daha sonra düştü ve şu anda direnç sağlaması beklenen 30.500 dolar bölgesinin altında kapandı.

Aşağı yönlü hareket devam ederse TOTALCAP bir sonraki en yakın destek alanı olan 980 milyar dolara düşebilir. Bununla birlikte, 1,15 trilyon dolarlık alanı tekrar geri alırsa TOTALCAP 1,30 trilyon dolarlık bir sonraki dirence yükselebilir.

Fantom (FTM) fiyatı direnci aşamadı

Kripto para piyasası düşerken Fantom (FTM) fiyatı, Haziran 10’dan bu yana önemli ölçüde arttı. Fiyat, 25 Haziran’da 0,33 dolar ile en yüksek seviyeye ulaştı. Ancak FTM 0,32 dolar direnç alanını aşamadı ve 3 Temmuz’da daha düşük bir tepe noktası oluşturdu. O zamandan beri düşüyor.

ZIL/USDT altı saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Aşağı yönlü hareket devam ederse bir sonraki en yakın destek 0,20 dolar olacak. Bununla birlikte FTM fiyatı ayağını geri kazanırsa tekrar 0,32 dolar direncine geçmeyi deneyebilir. 0,20 dolarlık alan 10 Haziran’ın en düşük seviyesinin altında olduğu için buradaki bir düşüş, trendin hâlâ düşüş eğiliminde olduğu anlamına gelecektir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin