Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

Kongre, ABD’nin yeni kripto para düzenlemeleri konusunda endişeli: “Aceleye getiriliyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, diğer yedi Kongre üyesi ile birlikte ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e kripto para varlıkları için önerilen FinCEN düzenlemesinin yorum süresinin uzatılmasını talep eden bir mektup gönderdi. Mektup, 15 günlük yorum süresinin yeni önerilen kripto para birimi KYC kuralları hakkında anlamlı bir tartışma yapmak için çok kısa olduğunu belirtiyor.

Kongre üyeleri ABD’nin yeni kripto para düzenlemeleri konusunda endişeli

Kongre üyeleri Tom Emmer, Warren Davidson, David Schweikert, Ted Budd, Bill Foster, Suzan K. DelBene, Darren Soto ve Tulsi Gabbard; Mnuchin’e bir mektup yazdı ve ABD Hazinesinden yorum süresini en az 60 gün uzatmasını istedi. Mektupta, acele edilen bir sürecin önerilen kripto para birimi kuralının meşruiyetini tehdit edeceğinden bahsedildi.

Resmi mektupta şunlar belirtildi:

Dönüştürülebilir kripto para birimi veya dijital varlıkları içeren belirli işlemlere ilişkin gereksinimlerle ilgili Finansal Suçları Uygulama Ağı’nın (FinCEN) Önerilen Kural Oluşturma Bildirimine (NPRM) yanıt verme süreciyle ilgili endişelerimizi ifade etmek için yazıyoruz. Hazine Departmanı’nın dönüştürülebilir sanal para birimi ve yasal ihale dijital varlık işlemlerinin kayıt tutulması ve raporlanması için karmaşık yeni kurallar oluşturma yaklaşımının Amerikan kamuoyuna yanıt vermek için makul bir fırsat vermediğinden endişeliyiz.

“En az 6 ay geciktirilmeli.”

Ek olarak, Kongre üyeleri Hazine Sekreterinden önerilen kuralın uygulanmasını en az altı ay geciktirerek tüm paydaşlara herhangi bir nihai kuralı uygulamak için gerekli olacak teknolojik çözümleri geliştirmek için uygun bir zaman çerçevesi vermesini istedi. FinCEN, Aralık ayında önerilen kripto para birimi düzenlemeleri hakkında yorum istedi. Önerilen düzenlemelere göre, işlemin 3.000 doları aşması durumunda kripto para borsalarının kripto cüzdan sahiplerinin kimliğini doğrulaması gerekecek.

Mektup şöyle devam ediyor:

ABD Kongre üyeleri son mektupta 15 günlük yorum süresinin halk ve paydaşlar için çok kısa olduğunu belirtmişlerdir. Bu, FinCEN’in duyuruda sorduğu 24 ayrıntılı sorunun onayladığı gibi oldukça karmaşık bir kural koyma yöntemidir. Halkın bu kadar kısa sürede anlamlı bir yorum yapması imkansızdır ve aceleye gelen bir süreç bu kuralın meşruiyetini tehdit etmektedir. Ayrıca, yeni düzenlemeleri yasal zorluklara karşı çok hassas hale getirmektedir.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin