Kripto paralar neden düşüyor?

İşte bu haftanın bilançosu: Yarım milyar dolarlık kripto tasfiyesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uzun süre sonra büyük bir kripto tasfiyesi gerçekleşti. Yarım milyar doları bulan tasfiye işlemiyle haftalık bilanço ortaya çıktı. Birçok yatırımcının bakiyesi sıfırlandı. Tasfiyenin en büyüğü ise dün akşam ve Çarşamba gecesi yaşandı.

Coinglass verilerine göre, bu hafta kripto para birimlerinde en az 516 milyon ABD doları değerinde Long pozisyon tasfiye edildi.

Kripto tasfiyesi, Nasdaq’ın 2020’nin sonundan bu yana en düşük seviyesinde kapanmasıyla geliyor. Bitcoin, 142 milyon ABD dolarından fazla tasfiye edilmiş Long pozisyon oluştururken, Ethereum 143 milyon ABD dolarını geçti.

Düşüşler, kripto tasfiyesini beraberinde getirdi

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin son 24 saatte %4.7 düşüşle 39.000 ABD dolar civarında işlem görürken, ETH yazının yazıldığı sırada 2.890 ABD dolarından fiyatlanıyor.

Bitcoin, teknoloji hisseleri gibi riskli varlıklarla giderek daha fazla bağıntı kurmaya başladı. Ancak sermaye maliyeti, Fed’in Ukrayna’daki savaş nedeniyle yüksek gaz fiyatlarından zaten yükselen enflasyonu dizginlemek için hareket edebileceği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle yükseldi.

Riskli varlıkların getirisi ile risksiz hazine getirisi arasındaki fark azaldıkça, yatırımcılar kamu hizmetleri ve tahviller gibi nispeten istikrarlı varlıkları Bitcoin’den daha uygun buluyor. Yatırımcıların alternatif varlıklara yönelmesi kripto dünyasını daha da çıkmaza sürüklüyor gibi.

Bununla birlikte, Pekin’in Covid-19 ile ilgili kilitlenmelerden sarsılan bir ekonomiyi canlandırmak için bir teşvik açıklayacağı konuşuluyor. Bu da Asya üzerine bahis yapan yatırımcılar bir miktar güvence anlamına geliyor.

forkast.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin