featured

Bitcoin boğa tuzağı mı? Son 6 haftanın en düşük seviyesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC/USD’nin Mart ortasından bu yana en düşük seviyelerine ulaştı. Bitcoin boğa tuzağı hareketiyle yatırımcıları kandırıyor mu? Bir başka acı gecesinin ardından 27 Nisan’da 39.000 doları geri aldı. Ancak henüz bu bölgeyi sağlamlaştırmadı. Hareketler zayıf ve cılız olarak kalıyor.

Tüm varlıklar acı çekiyor

Elde edilen veriler, tüm piyasanın nasıl bir kan gölünde olduğunu gösteriyor. Düne göre biraz toparlanma olsa da son günlerin en kötü performanslarına tanık oluyoruz.

Salı günü, Wall Street ticareti başlar başlamaz yeni sorunlar gördü, Bitcoin hisse senetlerini bir kez daha yokuş aşağı takip ederek iki kez 37.700 dolara ulaştı. Bu alan zaten bir likidite yakalama fırsatı olarak radarda olmasına rağmen, bazıları satışın yapıldığına ikna olmaktan çok uzaktı.

Popüler trader Kaleo, mevcut rahatlamanın basitçe bir ölü kedi sıçraması biçimi olduğunu ve gerçek acının momentum düştüğünde başlayacağını savundu. Bitcoin boğa tuzağı olduğunu inananlar arasında. 

Analist Michaël van de Poppe, “Bitcoin’deki bu fiyat hareketi bu noktada yukarı yönlü olarak çok fazla bağırmıyor. Her yukarı yönlü hareketi tekrar geri verdiği için her şey zor” dedi.

Hafta boyunca olduğu gibi, ABD doları boğa koşusunu durdurma belirtisi göstermedi. ABD doları para birimi endeksi (DXY) Mart’ta belirlenen on yılların en yüksek seviyelerine meydan okurken kripto üzerinde baskı oluşturdu.

Ekonomist Lyn Alden, 

“DXY, temel durumumun dışındaki politika yapıcı kararları nedeniyle temel durumumdan daha yükseğe ulaşıyor. Dolayısıyla, bu gerçekleştiğinde ortaya çıkan piyasa sorunlarının farkında olmamız gerekiyor.”

TradFi ve kripto korkuyu hissediyor

Hem kripto hem de geleneksel yatırımcılar arasındaki sinirler, düşen piyasa duyarlılığına yansıyor. Duyarlılık son derece aşırı korkuyla ölçülüyor.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 12 Nisan’dan bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Yüzde 21 ile “aşırı korkuyu” yönlendirici piyasa havası olarak temsil etti.

Geleneksel piyasa muadili Korku ve Açgözlülük Endeksi, yakın zamana kadar kriptoyu “tarafsız” bölgede geride bırakarak, Çarşamba günü yüzde 27 ile “korku” olarak kaldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin