featured

İngiltere düzenleyicileri, kripto işletmelerini göçe zorluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  İngiltere, kripto varlıklara karşı aldığı tavırla sürekli gündem oluyor. Bazı aldığı kararlar tartışılsa da vazgeçilmiyor. Düzenleyiciler kripto tarafından işletmeleri zorlamaya devam ediyor.

Birleşik Krallık mali otoritesinin kripto para birimi işletmeleri için geçici kayıtlarını durdurmasına sadece üç gün kaldı. İngiltere’de işletme sahibi olan pek çok şirket şimdiden yeni yollar arıyor. Farklı alternatif yollar arayan işletmeler için en iyi alternatif ülkeyi terk etmek gibi duruyor.

Bloomberg’in 29 Mart’ta bildirdiğine göre, 31 Mart’tan sonra ülkenin Mali Davranış Otoritesi (FCA) artık geçici kayıt programını yürütmeyecek. İşin aslına şu şekilde özetleyelim:

“İngiltere’de bulunan düzenleyiciler, kripto ödemeleri ile ilgili katı kurallar koyuyor. İşletmelerin istekleri ve izinlerinde problem çıkıyor. Ülke genelinde şu ana kadar kalıcı izin alan işletme sayısı sadece 33. Geri kalanlar ise izin alamazsa ülkeyi terk etmek zorunda kalabilir.”

İngiltere’nin kripto tavrı hem işletmeleri hem yatırımcıları zorluyor

Düzenleyici tarafından uygulanan katı kurallar nedeniyle, 33 kripto para birimi işletmesi kalıcı izin almayı başardı. Yalnızca önceki hafta, altı kadar şirket geçici kayıttan düştü ve kalıcı izin alamadı.

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine de dahil olmak üzere diğer finansal kuruluşlar kripto alanının daha yakından izlenmesine katıldıkça, olumsuz durum daha da artıyor. 2020’de kalıcı FCA kaydı almayı başaran kripto borsası Gemini’nin İngiltere temsilcisi Blair Halliday şunları söyledi:

“Herhangi bir mevzuatla ilgili endişemiz, yargı alanında doğru şekilde hareket eden firmaları haksız şekilde etkilemesi ve tanım gereği müşterileri saha dışında daha kolay bir konuma yönlendirmesidir. Bu, tekliflerden bazılarının potansiyel bir yan ürünü. Bu nasıl olur da olumlu olabilir?” 

Yerel kripto firmaları, hizmetlerini İngiltere’deki müşterilere sunmaya devam etmek istiyorlarsa, İsviçre ve Hırvatistan gibi Avrupa ülkeleri potansiyel yer değiştirme seçenekleri olarak açıldığından yurt dışına taşınma kaçınılmaz olacak.

En basit örnek vermek gerekirse, Copper Technologies Ltd. ve Revolut Ltd. şirketleri. 29 Mart itibarıyla hala geçici sicil listesinde yer alıyor. Ancak resmi onayları yaklaşan son tarihi kaçırırsa faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacaklar.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin