Hindistan Merkez Bankası kripto para kitapçığı yayınladı: İlgi yine mi tomurcuklanıyor?
Hindistan kripto para yasağına mı hazırlanıyor? Ülkede DeFi popülaritesi arttı 

Hindistan’dan devrim niteliğinde Blockchain hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan eyaleti Tamil Nadu, altyapıda teknolojik ilerleme için yeni planlarını ortaya koydu. Açıklanan planlara göre eyalet yönetimi, ilerlemek ve kamu hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor.

Yerel medya tarafından aktarılan bilgilere göre Hindistan Başbakanı Edapaddi K. Palaniswami, yapay zeka ve blok zinciri geliştirmeyle ilgili politikaları benimsemeyi planladıklarını belirtti.

Yeni Blockchain hamlesi vatandaşlar için faydalı olacak

Connect 2020 endüstri konferansında müjdeyi veren Palaniswami, bu kararın vatandaşlar için çok faydalı olacağını söyledi. Bu karar, Tamil Nadu’yu siber güvenlik ve ilgili teknolojileri etik açıdan ele alan politikalara sahip Hindistan eyaletlerinin ilk sırasına koyacak. Duyuru Connect 2020 endüstri konferansı sırasında geldi.

Tamil Nadu teknolojik olarak en gelişmiş Hint eyaletleri arasında olduğu için bu karar büyük bir sürpriz değil ve buradaki BT ve Blockchain endüstrileri gelişme için büyük bir şansa sahip.

Connect 2020’de konuşan Palaniswami, Tamil Nadu’nun pandemiden önceki ekonomiyi önceki normale döndürmeyi hedeflediğini söyledi. Bu faaliyetler, geçen yıl Global Yatırımcılar Buluşması 2019’un ardından başlayan sürecin devamı olarak görülebilir.

Tamil Nadu bu yıl 300 yeni proje çekti

Geçen yılın başından bu yana, Hindistan eyaleti yaklaşık 300 yeni proje ve yatırım çekti. Bazıları halihazırda uygulanıyor, bazıları ise farklı uygulama seviyelerinde bulunuyor. Değeri 19.000 Rs’nin üzerindeki bu projeler 83.000’den fazla yeni iş yaratma potansiyeline sahip.

Eyalet hükûmeti, yapay zeka ve DLT’lerle ilgili üç yeni politikayı yürürlüğe koymayı planlıyor.

The New Indian Express’e göre, eyalet BT departmanı eyalet hükümetinin diğer bölümleri ve farklı yatırımcılarla görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin ana konusu, Tamil Nadu’da blok zincirine dayalı ileri teknolojilerin geliştirilmesiydi.

Her an uygulamaya konabilir

Başbakana göre planların uygulamaya geçirilmesi an meselesi. Vatandaşa verilen devlet hizmetleri için bu proje büyük önem taşıyor. Devlet Aile Veri Tabanı (SFDB) temeli üzerine Blok Zincir Omurga altyapısı kurularak gerçekleştirilecek.

Bu girişim, Tamil Nadu’da yapay zeka ve DLT’lerin geliştirilmesini de teşvik edebilir. İleri teknolojilerin tüm bu uygulamalarının temel amacı, vatandaşlar için yeni değer yaratırken, etik açıdan kişisel ve sosyal değerlerine uygun olmasını sağlamak.

Hindistan’ın Tamil Nadu eyaleti, akademik topluluk, yeni başlayanlar ve endüstri arasındaki iş birliğini geliştirmeyi planlıyor. Ve bu düzenlemeler, bunu kolaylaştıracak bir merkeze olan ihtiyacı vurguluyor.

Tamil Nadu eyaleti ayrıca verileri korumak ve siber suçları azaltmak için bir siber güvenlik stratejisi benimsemiş durumda.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin