Hindistan yönetimi ülkede Bitcoin ve kripto konusunda 'açık fikirli' olacak
Hindistan Bitcoin'i yasadışı ilan edecek adımlar atıyor

Hindistan’da Bitcoin ve kripto para birimleri tekrar yasaklanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yüksek Mahkemenin Hindistan’da kripto para birimlerine yönelik yasağı kaldırma kararının ardından, ülkede kripto alanındaki faaliyet önemli ölçüde arttı. Ancak Bitcoin ve kripto para birimlerinin yasal statüsüne ilişkin belirsizlik hakkında bazı söylentiler ortaya çıktı.

Hindistan kripto para fırsatından yararlanmak istiyor

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Unocoin CEO’su Sathvik Vishwanath, ülkedeki kripto ile ilgili mevzuat hakkında konuştu:

Büyük olasılıkla, yarattığımız etki nedeniyle Hindistan’da kripto para birimleri yasaklanmayacak. Endüstri ve medya bu etkiyi yaptı. Fırsatları kaçırmamak için sektör Hindistan’da olması gerekiyor.

Coin Dance’den gelen verilerin de onayladığı gibi, mart ayında yasağın kaldırılmasının ardından Hindistan’da kripto endüstrisi gelişti.

Paxful haftalık hacim grafiği
Paxful haftalık hacim grafiği

Daha fazla oyuncu kripto alanına girdikçe haftalık ticaret hacimleri arttı. Kripto işletmeleri gelişmeye devam ettikçe, kripto para üzerindeki kalıcı bir yasağın ülke üzerindeki etkilerini dikkatlice değerlendirmek gerekecek.

Yeni bir komiteye ihtiyaç duyulabilir

Bu düşünce doğrultusunda Vishwanath, bu yasanın yürürlükten kaldırılmasının ardından, mevcut yasanın kripto paralara nasıl uygulanacağını belirlemek ve daha dengeli bir görüş sunmak için yeniden yeni bir komiteye ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Kripto para birimlerinin en iyi şekilde nasıl düzenleneceğini belirlemek için, düzenleyici alanlar birçok ülke tarafından giderek daha fazla dikkate alınıyor. Örneğin Hong Kong’da, SFC (Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu) hem düzenleyicilere hem de endüstriye işlemlerin birbiriyle uyum içinde nasıl çalıştığını görme fırsatı veren bir sanal alan oluşturdu.

Düzenlemeler önem taşıyor

Kırgızistan ve Güney Afrika gibi ülkeler bile kısa süre önce kripto düzenlemesi ile ilgili yasa taslakları başlattı ve halkı düzenleme önerilerine yönelik kendi tavsiyelerini sunmaya davet etti.

Bununla birlikte Hindistan’da henüz bununla ilgili belirli bir kılavuz yok ve bu nedenle, birçok perakende yatırımcı, yaklaşmakta olan bir yasağa dair devam eden söylentiler nedeniyle bu alana girmeye isteksiz. Düzenleyici açıklık, ortalama bir perakende yatırımcı için çok ihtiyaç duyulan meşruiyeti, güvenliği ve güvenliği sağlayabiliyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin