Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor
Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor

Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel olarak erişimini genişletip niş ülkeleri birbirine bağlayan Ripple, her geçen yıl daha fazla önem kazanıyor. Ripple’ın artan erişimi, SWIFT gibi mevcut çözüm sağlayıcıları da korkutuyor gibi görünüyor. Bir yöneticiye göre SWIFT, Ripple sayesinde stratejisini yeniden düşünmek zorunda kaldı.

Ripple, SWIFT için zorlayıcı bir rakip haline geldi

SWIFT Almanya Başkanı Jürgen Marstatt, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir röportajda, firmanın merkezindeki ticari işlemlere daha fazla önem veren yeni bir strateji geliştirdiklerini belirtti:

Gelecekte, mesajı yalnızca A’dan B’ye göndermeyeceğiz, bunun yerine ona ek hizmetler ekleyeceğiz. Bu amaçla, son yıllarda yaptırım taraması veya GPI projemiz aracılığıyla sınır ötesi ödemelerin hızlandırılması gibi bir dizi girişim başlattık. Şimdi bu bileşenleri tek bir platformda standartlaştırmak ve entegre etmek istiyoruz.

Bu stratejinin, tutarlı ve şeffaf bir şekilde sorunsuz ve daha hızlı işlemlere yardımcı olması gerekiyor. Bu esasen SWIFT’in rakibi Ripple’ın da başından beri yaptığı bir hamle. Ripple, sınır ötesi ödemeleri ve diğer çözümleri kolaylaştırmak için dünya çapında çok sayıda banka ile iş birliği yaptı; firma artık daha iyi ve daha yeni teklifler üzerinde çalışmak zorunda olduğu için SWIFT için zorlayıcı bir güç ortaya koyuyor.

“50 yıllık bir teknolojiye bağımlı olmamız kabus gibi.”

SWIFT, Ripple ve Visa gibi fintech firmalarının ortaya koyduğu zorluğun üstesinden gelmeye çalışırken, Ripple’ın argümanları her zamankinden daha güçlü. Ksa bir süre önce Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, XRP’nin SWIFT gibi verimsiz, “değeri taşımak için günler” alan ve “büyük başarısızlık oranları” içeren bir sistemin yerini alabileceğini belirtti. Larsen ayrıca şunları söyledi:

70’lerde inşa edilmiş bir sisteme (SWIFT) ve bu eşzamansız bankacılık sistemine bağlı olmamız sadece bir kabus.

Uzmanlara göre SWIFT, nihayetinde Ripple gibilerine karşı bir şansa sahip olmak için hizmetlerini genişletmek zorunda kalacak.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin