Güney Kore'nin tanınmış kripto para borsasına vergi denetimi! Neler oluyor?
Güney Kore'nin tanınmış kripto para borsasına vergi denetimi! Neler oluyor?

Güney Kore’nin tanınmış kripto para borsasına vergi denetimi! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore Ulusal Vergi Servisi, yerel kripto para borsası Flybit’i işleten Korea Digital Exchange’de özel bir vergi denetimi gerçekleştirdi.

2017-2019 arası tüm işlem kayıtlarını istediler

CoinDesk Korea tarafından yayınlanan bir habere göre, ülkenin Ekonomi ve Maliye Bakanlığı altında yönetilen vergi servisi, bugün borsayı araştırmak ve denetlemek için firmanın Gangnam, Seul’deki ofislerine beş kişilik bir ekip gönderdi.

Araştırmacılar, 2017’den 2019’a kadar veri ve işlem ayrıntıları talep etti.

CoinDesk Kore’ye göre, Ulusal Vergi Servisi, gerçek işlem verileri ile bildirilen veriler arasında anormallikler tespit ederse veya vergi kaçakçılığından şüphelenirse bu tür özel araştırmalar yapabilir.

Vergi yaptırımı mı gelecek?

Kore Dijital Borsası Nisan ayında, kripto ticaret platformunun ismini Dexko’dan Flybit olarak değiştirmişti.

2018 yılında Bithumb ve Coinone borsalarında benzer özel vergi denetimleri yapıldı ve bu da Bithumb için yüksek vergi faturasıyla sonuçlandı.

Hindistan da çalkalanıyor

Yaklaşık üç hafta önceki haberimizde Hindistan’ın tüm kripto para işlemlerine vergi getirmek istediğinden söz etmiştik. Kripto paraların vergi ödememek adına da yoğun olarak kullanıldığı bir dönemde ülkelerin peş peşe vergilendirme politikalarıyla gündeme gelmesi kamuoyunu telaşlandırmaya yetiyor.

Hindistan’da verilerin yüzde 18 civarında olacağı ifade edilmişti. Ülkenin kripto paralar karşısındaki karmaşık tutumu devam edeceğe benziyor. Ülke 2018’de tüm BTC ve kripto işletmelerinin standart bankalarla çalışmasını engelleyen bir yasak başlatmıştı ve iki sene sonra karar bozulmuştu.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin