https://www.kriptoparahaber.com/istanbul-blockchain-women-3-bulusmasini-gerceklestiriyor.html
https://www.kriptoparahaber.com/istanbul-blockchain-women-3-bulusmasini-gerceklestiriyor.html

Güney Koreli Telekom devi Busan’da dijital para birimi çıkartacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük telekom şirketi olan KT’nin, ülkenin en büyük şehirlerinden biri için 30 Aralık’a kadar Blockchain tabanlı yerel dijital para birimi başlatacağını duyurdu.

Yerel ekonomiyi canlandırmak ve işletmelerin yükünü hafifletmek

Yerel haber ajansı dongA’nın 19 Aralık’taki bir raporuna göre:

    “Dongbaekjeon, Busan’ın yerel ekonomisini canlandırmak ve küçük işletmeler üzerindeki yönetim yükünü hafifletmek için KT tarafından üretilen Blockchain tabanlı kart tipi bir yerel dijital para birimidir.”

Medya kaynağına göre yerel dijital para birimine, Dongbaekjeon mobil uygulaması, Hana adlı bir banka ve BusanBank üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Makalede ayrıca, kullanıcıların yerli dijital para birimin “Busan’da kredi kartı terminalinin bulunduğu bütün yerlerde kullanabileceklerini bildirildi. Proje, küçük işletmelere odaklanan bir proje olduğu için uyumluluk büyük iş yerleri arasında daha az olabilir.

Busan hükümeti, Şubat ayının başında telekom şirketi KT ile Blockchain tabanlı bir varlık oluşturmak için bir anlaşmaya imza atmıştı.

KT’nin Blockchain iş merkezi yöneticisi Yoo Yong-gyu, Decrypt’e şunları söyledi:

    “KT yerel para birimi ve Blockchain güvenliği konusundaki bilgi birikimiyle Dongbaek Para Birimi’nin geliştirilmesine yardımcı olacak ve Busan’ın ekonomisinin büyümesine katkı sağlamak için çalışacak.”
Cointelegraph 2019’un başlarında yayınladığıbir makalede Busan’ın kripto varlığı geliştirme konusundaki ilgisini ayrıntılı olarak kaleme almıştı.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin