Güney Kore'de ICO yasaklamasına rağmen kripto faaliyetleri devam ediyor
Güney Kore'de ICO yasaklamasına rağmen kripto faaliyetleri devam ediyor

Güney Koreli politikacılar, Ulusal Meclis’te kripto para düzenlemelerini arttıracaklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin siyasi elitleri, kripto para birimi endüstrisine giderek artan ilgiyi kontrol altına alma konusunda hevesli. Kore Times’a göre, yasa teklifleri çeşitli siyasi organlardan geldi ve kripto para düzenlemesi bu ay Ulusal Meclisin olağanüstü bir oturumunda ele alınacak.

 

İktidardaki Kore Demokrat Partisi, ana muhalefet Özgürlük Partisi (LPK) ve küçük muhalefet Bareun Mirae Partisi gibi çeşitli kesimlere mensup siyasetçiler, kripto para birimlerinin ciddiye alınması zamanının geldiğini savunuyorlar. Bu konuda başlıca önceliğin, genel olarak kripto para birimi değişimi, ICO ve Blockchain teknolojisinin düzenlenmesi ve izlenmesi olduğuna karar verildi.

 

Güney Kore’den kripto para düzenlemesi

Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) tarafından kripto alışverişi güvenliği konusunda bir soruşturma yapılması planlanıyor. Ana muhalefet partisi LPK’den Song Hee-kyung, kişisel verilerin korunması, kara para aklamanın önüne geçilmesi ve en önemlisi güvenlik ihlallerinin engellenmesi için değişimin denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Bütün teklifler anayasanın fiili yasalarına dönüşmese de, kripto paranın yasalarda önemli bir rol oynaması, Ulusal Meclis’in kripto projeleri her zamankinden daha fazla kabul görmeye daha yakın olduğunu kanıtlamaktadır.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin