Flaş: Çalınan kriptoları nükleer füzelere harcıyorlar!
Flaş: Çalınan kriptoları nükleer füzelere harcıyorlar!

Flaş: Çalınan kriptoları nükleer füzelere harcıyorlar! BM ortaya çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birleşmiş Milletler raporuna göre kripto para borsalarına yönelik saldırılar, Kuzey Kore’nin devam eden füze programları için “önemli bir gelir kaynağı” olmaya devam ediyor.

Araştırmacılar, ülke merkezli siber saldırganların 2020 ortasından 2021 ortasına kadar 50 milyon dolardan fazla dijital varlık çaldığını tespit etti.

Kripto para varlıklarına yönelik bu saldırılar, ülkenin İran da dahil olmak üzere silahları için dünyanın dört bir yanından malzeme ve teknoloji tedarik etme çabalarını finanse etmeye yardımcı oldu.

Saldırganlar Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da en az üç kripto para borsasını hedef aldı.

Bulguların Cuma günü BM’nin yaptırımlar komitesine teslim edildiği bildirildi.

2 milyar dolarlık hırsızlık

Rapor, Kuzey Kore’nin 2021 yılında siber saldırı yoluyla 400 milyon dolara kadar dijital varlık gelir elde etmiş olabileceğini tespit eden bir Chainalysis çalışmasına atıfta bulunuyor.

Şirket, tutarda 2020’den yaklaşık yüzde 40’lık bir artış olduğunu ortaya çıkardı.

Chainalysis raporunun kapsadığı yedi büyük dijital saldırının çoğunun arkasında devlet destekli Lazarus Grubu vardı.

BM Güvenlik Konseyi, 2019’da Kuzey Kore’nin bilgisayar korsanlığı faaliyetlerinden üç yıl içinde yaklaşık 2 milyar dolar kazandığını belirtti.

Nükleer füze testleri hızlandı

Kuzey Kore son zamanlarda füze testlerini hızlandırdı ve nükleer patlamalar ve kıtalararası balistik füze fırlatmaları gibi daha ciddi testler için dört yıllık bir moratoryumu kaldırmakla tehdit etti.

Ülke Ocak ayında rekor dokuz füze fırlattı ve yakın zamanda bir prototip hipersonik füze ve bir denizaltıdan fırlatılan füzeyi test etti.

BM uzman panelinin bulduğuna göre, “siber araçlar ve ortak bilimsel araştırmalar da dahil olmak üzere denizaşırı ülkelerdeki bu programlar için malzeme, teknoloji ve bilgi birikimi” aramaya devam ediyor.

“Test edilen yeni teknolojiler, olası bir hipersonik güdümlü savaş başlığı ve manevra kabiliyetine sahip bir yeniden giriş aracı içeriyordu.

Kuzey Kore ayrıca hızlı konuşlandırma, geniş hareketlilik (denizde dahil) ve füze kuvvetlerinin dayanıklılığını artırma yeteneklerini artırdı.”

silicon


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin