FED faiz kararını açıkladı! Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?
FED faiz kararını açıkladı! Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

FED faiz kararını açıkladı! Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Çarşamba günü 25 baz puanlık faiz artırımı kararı aldı. Piyasa beklentileri doğrultusunda, FOMC faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı, mevcut hedef oranını 525-550 baz puan aralığına getirdi. Fed, son aylarda istihdamın güçlü olduğunu ve işsizlik oranının düşük, enflasyonun ise yüksek kaldığını belirtti. Bu haberlerin ardından Bitcoin fiyatında hafif bir düşüş yaşandı.

Gelecek FOMC toplantıları için görünüm

Son açıklamalara göre, Fed yetkilileri bu yıl içinde iki faiz artırımı daha olabileceği uyarısında bulunuyorlar. Bu durum, oranların 2001’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından muhtemelen bir faiz artırımının daha olacağını gösteriyor. FOMC, hedefinin maksimum istihdamı sağlamak ve uzun vadede enflasyonu yüzde 2 oranında sınırlamak olduğunu yineledi. Analistler, bir sonraki FOMC toplantısından itibaren faiz artışı hızının yavaşlaması durumunda, Ocak 2024 toplantısının muhtemelen ilk faiz indirimini sağlayabileceğini tahmin ediyor.

“Bu hedefleri desteklemek için Komite, federal fon oranı için hedef aralığı yüzde 5-1/4 ila yüzde 5-1/2’ye yükseltmeye karar verdi. Komite, ek bilgileri ve bunun para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirmeye devam edecek.”

Nisan 2024’te gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması nedeniyle kripto piyasasının yükselişe geçmesi muhtemel görünüyor. Bu yılın potansiyel olarak yeni zirvelere ulaşma şansı bulunuyor. Fed toplantısına doğru ilerlerken, BTC fiyatı neredeyse hiç dalgalanmadı ve son 24 saatte stabil kaldı. Ancak, yaygın olarak beklenen bir çizgide olduğu için kripto piyasasının bu habere nasıl tepki vereceği henüz görülmüyor. Fed Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrasında FOMC’nin pozisyonu hakkında yorumlarını basın toplantısında sunacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin