Facebook liderliğindeki Libra’da yeni gelişme: Ocak 2021'de dolar destekli stablecoin lansmanı geliyor
Facebook liderliğindeki Libra’da yeni gelişme: Ocak 2021'de dolar destekli stablecoin lansmanı geliyor

Facebook liderliğindeki Libra’da yeni gelişme: Ocak 2021’de dolar destekli stablecoin lansmanı geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sürekli olarak yöneticiler tarafından hedefe konulan Facebook bağlantılı stablecoin Libra, öngörülen orijinal çoklu para sepetinden daha sınırlı bir formatta olsa da Ocak 2021’e kadar erken bir zamanda ortaya çıkabilir.

Sadece dolara endeksli

Financial Times’ın Cuma günü yayınladığı bir habere göre, Libra stablecoin projesi, “girişime katılan üç firmaya” göre aslında gün ışığını görebilir. Ancak şimdilik yalnızca tek bir dolara sabitlenmiş stablecoin başlatabilir.

Küresel stablecoin projesinin başlangıçta birden fazla fiat para biriminden oluşan bir sepete sabitlenmesi önerildi ancak ABD’deki ve yurtdışındaki yöneticilerin düzenleyici baskısının bir sonucu olarak Nisan ayında proje liderleri tarafından bu öneri geri çekildi.

Farklı stablecoinler

Projenin liderleri, Libra’nın bu yenileme sırasında bir çoklu para birimi sepeti yerine, her biri bir fiat para birimine sabitlenmiş bir dizi stablecoin olarak piyasaya sürülebileceğini duyurdu.

Şimdi, Libra’nın “küresel stablecoini”, FT’ye göre İsviçre finans düzenleyicisi FINMA’nın onayını bekleyen ABD doları ile 1:1 desteklenen tek bir kripto para olarak piyasaya sürülecek.

Kaynaklarının adını vermeyen FT’ye göre, sepet içindeki diğer para birimleri daha sonra piyasaya sürülebilir. Dolara sabitlenmiş kripto para Ocak ayında piyasaya sürülebilir.

Facebook, Haziran 2019’da küresel stabilcoin vizyonunu duyuran Libra projesini açıklamıştı.

Libra, finansal istikrarı tehdit etme veya kara para aklamayı mümkün kılma potansiyeli hakkındaki endişelerini dile getiren dünya çapındaki milletvekillerinin düzenleyici tepkisiyle hemen karşı karşıya kaldı.

Sınırlı biçimi, ABD dolarına 1:1 oranındaki bir sabitleme, politika yapıcıları yatıştırabilirken, düzenleyiciler dijital ödeme endüstrisini sıkıştırmaya ve göndericileri ve alıcıları işlemlerinden sorumlu tutmaya çalıştıkları için proje hala önemli bir zorlu savaşla karşı karşıya.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin