Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor
Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor

OECD vergi direktöründen çarpıcı Bitcoin ve kripto para açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – OECD’nin vergi merkezinin başındaki isim, kuruluşun gelecek yılın sonuna kadar kripto varlıkları için bir vergi raporlama standardı yayınlamayı beklediğini açıkladı.

OECD’nin Vergi Politikası ve İdare Merkezi direktörü Pascal Saint-Amans, 37 ülkeden oluşan örgütün 2021’de kripto varlıkları için ortak bir raporlama standardı veya CRS getireceğini iddia etti.

Vergi kaçakçılığı için mücadele

Law360’a göre Amans, kripto vergi standardının “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından vergi kaçakçılığına karşı mücadele için geliştirilen CRS’ye kabaca eşdeğer olacağını” belirtti.

Pascal, kripto vergisi CRS’sinin olası gelişimini, üye ülkeleri arasında kripto düzenlemelerini çevreleyen daha güçlü standartlar getirme arzusuna bağladı:

“Teslimat için zaman çizelgesi muhtemelen 2021’de. Çünkü 2021’de tüm ülkelerde iştah var.”

Hamle Avrupa’yı takip ediyor

Amans’ın yorumları, Avrupa Komisyonu’nun kripto varlıklarıyla ilgili vergi kaçakçılığı yasalarını değiştirmek ve genişletmek için bir süreç başlatmasından günler sonra geldi. Teklif 23 Kasım’da yayınlandı ve 21 Aralık’a kadar girişim hakkında kamuoyundan geri bildirim alacak. Yeni yasaların 2021’in üçüncü çeyreğinde çıkarılması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu tarafından alınan önlemlere rağmen Amans, OECD’nin Avrupa’dan önce kripto vergi standartları oluşturmasını bekliyor ve politika alanını “AB’nin [OECD’nin] standardına uyum sağlama fırsatı” olarak tanımlıyor.

Bununla birlikte, koordine olmayan eşzamanlı gelişme, OECD ve Avrupa’nın birbiriyle çelişen belirli politika pozisyonları oluşturmasıyla sonuçlanabilir.

Ancak Amans, OECD’den gelen herhangi bir önerinin AB düzenlemelerine “tamamlayıcı” olacağını ileri sürerek bu endişeleri reddetti. Law360’a konuşan bir Avrupa Komisyonu sözcüsü, örgütün “mümkün olduğu ölçüde çakışmalardan veya tutarsızlıklardan kaçınmak” için OECD ile “paralel” çalıştığını belirtti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin