Ethereum madencileri bu metrikte Bitcoin madencilerini geçti – işte ayrıntılar
Ethereum madencileri bu metrikte Bitcoin madencilerini geçti – işte ayrıntılar

Ethereum madencileri bu metrikte Bitcoin madencilerini geçti – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, işlem talebinin akışı nedeniyle geç saatlerde muazzam bir tıkanıklık yaşadı. İşlem talebi, büyük miktarda blok alanı kaplayan merkezi olmayan finans uygulamalarının yükselişinden kaynaklanıyor.

ETH madencileri o kadar çok ücret topladılar ki, veriler Eylül ayı boyunca işlem ücretlerinde Bitcoin madencilerinden sekiz kat daha fazla kazandıklarını gösteriyor.

Ethereum’un savunucuları, ağa daha fazla güvenlik sağlayabileceğinden dolayı bu gelişmenin kripto para birimi için olumlu bir işaret olduğunu söylüyor. Durum ne olursa olsun, işlem talebinin fazlalığı Ethereum için birçok olumlu temel faktörden biri.

Yine de, bu temellerin ETH’nin fiyatını yükseltmek için yeterli olup olmayacağı belli değil.

Ethereum madencilerinden devasa kazançlar

Ethereum odaklı bir girişim yatırımcısı ve analisti olan Ian Lee’ye göre, Eylül ayı boyunca en iyi iki blok zinciri tarafından toplanan işlem ücretlerinde büyük bir tutarsızlık söz konusuydu.

Bir blockchain veri firması olan Glassnode’dan alınan verilere atıfta bulunan Lee, Ethereum madencilerinin Eylül ayı boyunca 166 milyon dolar işlem ücreti topladığını kaydetti. Aynı zaman diliminde, Bitcoin madencileri nispeten düşük bir rakam olan 26 milyon dolarlık işlem ücreti topladı.

Ethereum’un işlem ücretleri alanındaki hakimiyeti, DeFi’nin benimsenmesinde güçlü bir artış yaşandığı için meydana geliyor.

Kripto para piyasasının bu bölümü, kâr elde etmek isteyen birçok kullanıcıyı çekti. Uniswap, MakerDAO, Aave gibi platformlar, kullanıcılara Ethereum’da her zamankinden daha fazla işlem göndermek için bir teşvik veriyor ve işlem ücretlerini artırıyor.

Pozitif faktörlerden bir tanesi

Analistler, ETH’nin yüksek işlem ücreti gelirinin temel bir faktör olduğunu söylüyor. Zira bu durum blok zincirinin rakiplerini geride bıraktığını gösteriyor.

Gelişme, Ethereum için son haftalarda paylaşılan birçok olumlu temel faktörden yalnızca biri.

Öncelikle, ölçeklendirme çözümleri geliştirme aşamasındadır. İşlem hızlarını ve iş hacmini artırmak için blok zincirini elden geçirecek olan ETH2 yükseltmesinin Kasım ayında başlaması bekleniyor.

Bu temel faktörlerin yakın vadede ETH’yi daha yükseğe taşıyıp taşımayacağı belli değil. Kripto para birimi geçtiğimiz günlerde 365-375 dolar aralığındaki kritik dirençte reddedildi. Bu ret, hiç değilse daha yüksek seviyeye çıkmadan önce fiyatın düşük seviyelere doğru düzeltilebileceğini gösteriyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin