Ethereum ağı ETH 2.0 ve Aşama 0'a ne kadar hazır?
Ethereum ağı ETH 2.0 ve Aşama 0'a ne kadar hazır?

Ethereum ağı ETH 2.0 ve Aşama 0’a ne kadar hazır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in son dönemdeki fiyat hareketleri kripto para piyasasındaki diğer tüm olayları gölgede bıraktı. Ancak bu alanın evrimi durmuyor. Ethereum 2.0’ın geliştirilmesi görevi sürerken Aşama 0 bir yıldan uzun bir süredir bekleniyor. ETH 2.0’ın ilk aşaması olan Aşama 0’ın 1 Aralık’ta başlaması planlanıyor. Ancak ağ hazır mı?

Beacon Chain geliyor

ETH 2.0’ın ilk aşaması olan Beacon Chain’in lansmanı 1 Aralık’ta planlanıyor. Lansman yalnızca yatırım sözleşmesine en az 524.288 ETH yatırıldığında gerçekleşebilecek.

İki hafta önce ETH geliştiricileri, mevduat sözleşmelerinin hayata geçmesiyle birlikte 2.0’ın piyasaya sürülme yolunda önemli bir ilerleme kaydetti. Bununla birlikte yakın zamanda yapılan bir güncellemeye göre, neredeyse 3000 doğrulayıcı, ETH 2.0 sözleşme adresinde toplam 95.552 ETH hissesine sahip oldu. Bu da ağı Aşama 0’ı başlatmak için gereken eşiğe %18 yaklaştırmış oldu.

ETH 2.0 Aşama 0 Staking Yolu
ETH 2.0 Aşama 0 Staking Yolu

Araştırmacı Danny Ryan’a göre, ETH’nin lansmandan yedi gün önce sözleşmeye yatırılması gerekiyor.

PoS gelince neler olacak?

PoS uygulandığında, ağ bir “staker” seçerek işlemleri doğrulayacak ve tuttukları miktara göre seçim yapacak. Yukarıda belirtilen 524.000 ETH’de gereklilik belirlendi ancak Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in katkısına rağmen bu değere ulaşılabilmiş değil..

Buterin, kasım ayının ilk haftasında Aşama 0 sözleşmesinde 3.200 ETH taahhüt ederken, Ryan 17.088 ETH taahhüt etti. Ryan, “oluşumun” ancak lansmandan neredeyse bir hafta önce gerekli miktarda ETH’nin sözleşmede olması durumunda tetikleneceğini açıkça belirtmişti. Ekledi:

Aksi takdirde oluşum, bu eşiğin karşılanmasından 7 gün sonra (ne zaman olursa olsun) tetiklenecek.

Gereksinimlerin karşılanması durumunda, Ethereum’a önemli değişiklikler getirmeyecek ancak protokol değişikliği için bir temel oluşturacak. Beacon zincirinde hesap yok ve akıllı sözleşmelerle uğraşmıyor.

Aşama 1’e çok uzun bir zaman var

Ethereum’un geleceği, yan zincirlerin (Aşama 1) başlatıldığını görecek ve sonunda iki blok zinciri birleştirecek. Bu süre zarfında Beacon Chain, PoS madenciliğini mümkün kılacak ve aynı zamanda stakerları parça zincirleri için doğrulayıcı olarak atamaktan sorumlu olacak.

Ancak Aşama 1‘in hâlâ çok uzakta olduğunu belirtelim. Aşama 0 hazırlıkları uzun süredir devam ediyor ve lansmanına yaklaşması bir yıldan fazla sürdü. Mevduatlar hâlâ eksik olduğunda yeni bir erteleme de görebiliriz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin