EtherDelta Hacklendi
EtherDelta Hacklendi

EtherDelta Kripto Para Sistemi Hacklendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi olmayan kripto para alışverişi olan EtherDelta’nın DNS sunucusu Çarşamba günü bir saldırgan tarafından başarıyla ihlal edildi. Bilgisayar korsanının sistem kullanıcılarını kötü amaçlı bir web sitesine yönlendirdi. Kısaca geçici bir süre de olsa EtherDelta sunucuları hacklendi.

DNS Sunucu Açıklarıyla EtherDelta sunucuları hacklendi

EtherDelta, kendi kullanıcılarına, bir bilgisayar korsanın sistemlerinin bağlı olduğu DNS sunucusunu geçici olarak kaçırdığını ve mevcut sitenin sahte, kötü amaçlı bir siteye kullanıcı göndermesini sağladığını belirtti. Sistem yetkilileri bir dizi tweet’le bu duyuruyu yaptı.

EtherDelta Hack Twitter Duyurusu

EtherDelta merkezi olmayan bir değişim olarak, dijital sözleşmelerle yönetiliyor. Yani değişimin kullanıcı fonlarının üçüncü parti kontrolü olmadığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, hizmet kullanıcıların kendi anahtarlarını doğrudan kendisine aktarmalarına izin verir.

Sonuç olarak, bilgisayar korsanı, sitenin sahte site olup olmadığını fark edemeyen, bilinçsizce kendi gizli anahtarlarını sahte siteye ithal eden kullanıcılardan para çalabilmiş olabilir.

Ethereum blok zincirinden elde edilen verilere göre; hacker’ın şu anki döviz kurunda yaklaşık 308 eter – yaklaşık 250.000 dolar- değerinde para ve bir takım ERC20 belirteçlerini çaldığını düşünülüyor.

Source: Etherscan

EtherDelta, Exchange’e MetaMask’tan veya bir donanım cüzdanından erişen kullanıcıların kimlik avı saldırısından etkilenmeyeceklerini belirterek ve bunlar için “tamamen güvenlidir” dedi. Şirket, web sitesinin sahte sürümünde hiçbir zaman anahtarı dışa aktarılamayan kullanıcılar tarafından gönderilen depozitoların “güvendeler” diye ekledi. Ancak sistem kullanıcıları, paralarını bir güvenlik önlemi olarak yeni bir cüzdan adresine taşımayı düşünmek isteyebilir ve taşıma kararını yeniden değerlendirmek isteyebilirler. Özel anahtarları bir web sitesine doğrudan yüklemek en mantıklısı gibi görünüyor.

Kripto Para Aktarmaların Tehlikeleri

Saldırı, Güney Koreli dijital para birimi borsası Youbit’in , varlıklarının yüzde 17’sini çaldırdığı – şirketin bu yıl uğradığı ikinci saldırıydı  – ve iflasını beyan etmek için operatörü Yaepan’ı zorlamasıyla kaybettiğini ortaya koyduktan birkaç gün sonra geldi.

Youbit gibi EtherDelta da küçük bir değişim borsasıydı. CoinMarketCap, son 24 saat boyunca kabaca 7 milyon dolar hacim işlediğini ve ihlal nedeniyle ortalamadan biraz daha düşük bir rakam gösterdiğini bildirdi. Bununla birlikte, döviz, alt profil ilk para tekliflerinden (ICO’lar) elde edilen belirteçleri destekleyen ilk alışveriş merkezlerinden biri olduğu için, ERC20 belirteç tüccarları arasında popülerdi.

Bu hırsızlıkların hiçbiri, küresel şifreleme piyasalarında önemli bir bozulmaya yol açmayacaktır. Fakat her bir saldırı, kriptokrasi alışverişi kullanmanın merkezi ya da merkezli olmayan risklerini göstermiş oluyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin