featured
Bitcoin.com

Bitcoin.com CTO’sunun açıklaması ortalığı karıştırdı: “Ben Bitcoin Cash’e geçtim!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin.com kurucu ortağı ve CTO’su Emil Oldenburg’a göre Bitcoin, yüksek işlem ücretleri ve geç teslim edilmesi nedeniyle kullanışsız ve ticaret adına bir geleceği yok.

İsveç’in teknoloji sitelerinden Breakit ile yaptığı röportajda Oldenburg, sahip olduğu Bitcoin’in tamamını sattığını ve Ağustos 2017’de ortaya çıkan Bitcoin Cash’e geçtiğini söyledi:

Şu an Bitcoin’e yatırım yapmak, yapılabilecek en riskli şeylerden biri. Ben de sahip olduğum tüm Bitcoin’leri sattım ve Bitcoin Cash’e geçiş yaptım.

“Artan işlem hızı ve düşük maliyetlerle Bitcoin Cash, daha iyi”

Oldenburg’un şirketinin aslında bir Bitcoin cüzdanı olduğu gerçeği düşünüldüğünde, kendisinin Bitcoin’in mevcut performansının tamamen mantıksız olduğunu söylemesi ironik. Yine de yüksek işlem ücretleri ve onaylama süresinin yavaş olması nedeniyle Bitcoin’den ayrıldığının altını çizen Oldenburg, yatırımını bozduğunu belirten müşterilerin artan işlem hızı ve düşük maliyetler sebebiyle Bitcoin Cash’i desteklediğini belirtti.

Analizler göz önüne alındığında, Bitcoin işlem ücretleri 1 yıldan kısa sürede ortalama 20 sentten yaklaşık 15 dolara çıktı.

Şirketi ile kişisel görüşleri arasındaki açık çatışmaya değinen Oldenburg, Bitcoin Cash’e odaklanmak için Bitcoin’den uzaklaştığını da ekledi:

Aslında “eski” Bitcoin için yeni hizmetler geliştirmeyi artık durdurduk ve çoğunlukla Bitcoin Cash geliştirmelerine odaklandık. BCH göndermenin maliyeti yalnızca 10 öre (0.12 dolar) ve beklemek yok. Bunun tek kötü yanı, daha büyük sabit sürücüler gerektirmesi, ancak çoğu insan için bu bir sorun değil.

“Eski Bitcoin ağı kullanışlı değil”

Oldenburg ayrıca Bitcoin işlemlerindeki problemlerin Blockchain‘de kayıt sırasında ortaya çıktığı görüşündeydi. Blockchain’deki darboğazın son derece riskli ve likit olmayan bir dijital para birimi ile sonuçlandığını iddia etti:

Bitcoin ağında saniyede yalnızca sınırlı bir miktar işlem yapabilirsiniz, bu da kısmen Blockchain’deki işlemleri depolayan belleğin blok boyutuna bağlıdır. Bu sınırlama son derece riskli ve sıvı olmayan bir kripto parayı ortaya çıkarmaktadır. Eski Bitcoin ağı kullanışlı değil.

Ancak Bitcoin fiyatı artmaya devam ediyor ve bu hafta 20 bin dolar seviyesini geçti; haberin yazıldığı dakika itibarıyla ise yaklaşık 17 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin.com CTO’su Emil Oldenburg’un açıklamaları sonrasında Bitcoin Cash’in değeri 3900 dolara kadar yükselmiş durumda.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin