Eski Japonya Merkez Bankası yöneticisi:
Eski Japonya Merkez Bankası yöneticisi: "Dijital yuan için birkaç yıla daha ihtiyaç var."

Eski Japonya Merkez Bankası yöneticisi: “Dijital yuan için birkaç yıla daha ihtiyaç var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Merkez Bankası’nda ödeme sistemleri bölümünün eski başkanı Hiromi Yamaoka, ülkenin bir merkez bankası dijital para birimini (dijital yuan) çıkarabilmesi için muhtemelen birkaç yıla ihtiyaç duyacağını söyledi.

Yamaoka, 17 Kasım’da Reuters’a verdiği röportajda, BoJ’nin özel banka mevduatlarından büyük çaplı çıkışları tetikleme potansiyeli olan bir CBDC’den endişe duyduğunu açıkladı.

Yamaoka: “Yaygın olarak kullanılmayacaksa dijital yuan gereksiz.”

Şu anda dijital ödemeler için ortak bir ödeme altyapısı oluşturmaya çalışan bir grup bankaya başkanlık eden Yamaoka, “yaygın olarak kullanılmıyorsa bir CBDC başlatmanın anlamı olmadığını” savundu:

“Temel soru, özel mevduatın ve bir CBDC’nin birlikte var olmasının nasıl sağlanacağıdır. Özel mevduatlardan hızla para çıkmasını istemezsiniz. Öte yandan, yaygın olarak kullanılmıyorsa bir CBDC başlatmanın anlamı yoktur.”

Yamaoka, CBDC kaynaklı özel mevduat çıkışlarının risklerini azaltmak için BoJ’nin CBDC varlıklarına tek bir kuruluş tarafından sınır koymayı düşünebileceğini söyledi. Bununla birlikte bu tür sınırlaın, bir CBDC’den diğer para türlerine dönüşüm dalgalanmalarını da tetikleyebileceğini ve bunun da sonunda ödemeleri zorlaştırabileceğini belirtti.

“Tek bir dijital para birimi dünyaya hakim olamayacak.”

Yamaoka ayrıca, Bank of Japan ve özel sektörün dijital yerleşimleri daha uygun hale getirmek için birlikte çalıştığını söyledi. Çeşitli yerleşim platformlarının birlikte çalışabilir hale getirilmesinde özel sektörün “kilit bir role” sahip olduğunu vurguladı.

Yamaoka’nın sözleri, BoJ’nin 2021’de ilk dijital yen pilotlarını çalıştırma planlarını duyuran CBDC’ler hakkında bir rapor yayımlamasından kısa bir süre sonra geliyor. Ekim ayında Japonya’nın uluslararası ilişkilerden sorumlu maliye bakanı yardımcısı Kenji Okamura, Japonya’nın bu gibi ülkeler için endişelenmediğini söylemişti. Çin, CBDC geliştirmede ilk omla avantajını şimdiden elinde tutuyor ancak Okamura, “Tek bir dijital para biriminin dünyaya hakim olacağını sanmıyorum.” dedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin