Bu altcoin son düşüşten etkilenmedi, fiyatını katladı! Alım fırsatı mı?
Bu altcoin son düşüşten etkilenmedi, fiyatını katladı! Alım fırsatı mı?

Eski bankacılık devi CEO’su, bankaların kripto ticaretine başlayacağını söylüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Citigroup Inc.’in eski patronu Vikram Pandit, finansal kurumların çoğunun, kripto varlıkların büyümesine kayıtsız kalamayacağını söylüyor. Pandit, Singapur Fintech Festivali etkinliğinde Bloomberg’e yaptığı konuşmada finansal kuruluşların en geç üç yıl içerisinde kripto ticaretine başlayacağını iddia etti.

Pandit, Bloomberg’e verdiği demeçte şunu söyledi

“Bir ila üç yıl içinde, her büyük banka veya menkul kıymet firması aktif olarak kripto ticaretine başlayacak.”

Ayrıca, Coinbase Inc. ve Alchemy Insights Inc. gibi merkezi olmayan kripto şirketlerine yatırım yapan Pandit, CBDC’lerin umut vaat ettiğini söyleyerek önemli bir adım olduğunu savundu. Ekonomiler Web3’e adım atmaya hazırlanırken, dünyanın dört bir yanındaki Merkez Bankalarının, merkezi olmayan kripto değilse bile CBDC’leri kabul etmesi ve benimsemesi gerektiğini söyledi.

“En büyük umudum, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının dijital paraların ne kadar faydalı olduğunu anlamaları ve onları benimsemeye başlamaları.”

Bloomberg’e verdiği demeçte. Sınır ötesi işlemlerin yani geleneksel fiat bankacılık sistemini modernize etme girişiminin geride olduğunu ve önemli miktarda “ağırlık” maliyet yarattığını düşündüğünü ifade etti.

Merkez Bankaları kripto yerine CBDC’leri tercih ediyor!

Pandit hem merkezi olmayan kriptoyu hem de CBDC’leri destekliyor. Küresel Merkez Bankaları ise sadece BDC’lere yönelmiş gibi duruyor. Kısa bir süre önce, Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i yasal para olarak kabul ettiğini açıklamıştı. Son olarak yaptığı açıklamada Bitcoin alımlarından elde edilen kârın ülkede 20 okul ve bir hastaneye sponsor olacağını duyurdu. Öte yandan, otoriter Çin hükümeti ülkede kripto para ticaretini tamamen yasakladı. Tüm bu yasaklara rağmen Çin hükümeti dijital Yuan’ı tanıtmayı sürdürüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin