Solana Labs CEO'su Yakovenko, Solana ağı ile ilgili açıklamalarda bulundu!
Solana Labs CEO'su Yakovenko, Solana ağı ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Solana Labs CEO’su Yakovenko, Solana ağı ile ilgili açıklamalarda bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, Solana ağı ile ilgili tartıştı. En büyük zorluğun ise insanları ağı yönetmeye zorlamak olduğunu ifade etti. Solana ağın merkezi olmayan yapısını korumanın ne kadar önemli olduğunu da vurguladı.

Solana blockchaini şu ana kadar 38 milyar işlemin olduğu saniyede 2.500 işlemi gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için iyi bir altyapı olması şart. Solana ağı son olarak Eylül ağında saniyede 400.000 işlem gerçekleştirmesinin sonucunda kısa süreli de olsa sorun yaşamıştı. Bu sorunun üstesinden gelmek için ağı yönetenlerin bir araya gelmesi gerekiyordu. Bu kolay bir iş değil. Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko’ya göre, tüm bunlar zorluğun önemli bir parçası.

Yakovenko: “Solana ağı için önemli iki konu var”

Lizbon’daki Breakpoint’te konuşan Yakovenko, ağ için önemli iki konuya değindi: Maksimum acı ve maksimum insan. “Gerçekten seçtiğimiz maksimum acıydı” dedi.

Yakovenko, bir blockchain için hash oranlarının sayısının önemli olduğunu savundu. Yakovenko’ya göre tüm düğümler kaldırılırsa hash oranı alakasız hale geldir. Bu durum blockchainin merkezileşmesini ölçmek için kullanılan yol olan Nakamota katsayısı olarak adlandırılıyor.

Solana’nın yüksek ağ performansı amaçlandığını ve bunu yönetmenin büyük bir sorumluluk getirdiğini ifade etti. Şu anda Solana ağında 1.150 adet doğrulayıcı bulunuyor. Bitcoin çalıştıran erişilebilir düğümlerin yaklaşık onda biri kadar.

Sonuç olarak, Yakovenko ağın saniyede 100.000 işleme doğru yöneldiğini görmek isterken, zorluk doğrulayıcı sayısını yüksek tutmayı amaçlıyor. Yakovenko konuşmasında zorluğun ağı çalıştırmak isteyen insanları bulmak olduğunu söylüyor. Rusya’daki bazı insanların sunucuları kurmak için hiçbir yere girmek istemediğine dikkat çekti.

Bizim için zorluk, teknoloji zorluğu değil. Sosyal meydan okumadır. Bu ağdaki davranışı, hisse ve oylama gücünün ve düğümlerin nasıl dağıtıldığı, Nakamoto katsayısını gerçekten en üst düzeye nasıl çıkartabileceğimizi bulmak.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin