En iyi 10 dApp'in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti!
En iyi 10 dApp'in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti!

En iyi 10 dApp’in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DappRadar’ın bugün yayımlanan haberine göre, Ethereum blok zincirindeki en iyi 10 merkezsiz uygulama (dapps) geçen ay 1.017.760 günlük aktif kullanıcıya ulaştı. Merkezsiz finans (DeFi) platformları bu faaliyetin %94’ünden fazlasını oluşturdu.

Çoğu kullanıcı DeFi kategorisinden geliyor

Rapora göre, ilk 10 Ethereum dApp’inden altısı “DeFi & Exchange” kategorisinden ve ikisi “Yüksek Risk” taşıyor. Yine de bir non-fungible token (NFT) pazar yeri (Rarible) ve bir oyun (Axie Infinity) da ilk 10’a girdi. Ancak bir milyondan sadece 25.000 aktif günlük kullanıcıyı oluşturdular.

En iyi 3 merkezsiz uygulama arasında, DeFi platformu Crypto.com tek başına günde yarım milyondan fazla kullanıcıyı çekiyor. Merkesiz borsa Uniswap ve kripto ödünç verme platformu Compound, sırasıyla 276.000 ve 141.000 günlük aktif kullanıcıdan sorumlu.

En iyi 10 Ethereum dApp
En iyi 10 Ethereum dApp

Rapora göre toplamda DeFi ve borsa dapp’leri, son 30 gün içinde günlük aktif kullanıcıların %94’ünden fazlasını (952.920) çekti. İk üç konum hariç, dördüncüden onuncuya kadar dapp’lerin günlük 10.000 ila 30.000 arasında kullanıcısı var. Bu da DeFi platformlarının hâlâ Ethereum’un ana “katil uygulamaları” olduğunu gösteriyor.

Ethereum’un DeFi uygulamaları 2020’nin üçüncü çeyreğinde blok zincirindeki işlem hacminin %99’unu oluşturarak 119,5 milyar dolara yükseldi. Şimdi de çok sayıda kullanıcı var.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin