Enigma kripto para ile satıldı
Enigma kripto para ile satıldı

Tarihi gün: Dünyanın en büyük kara elması kripto para ile satıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Londra merkezli müzayede evi Sotheby’s, en az bir milyar yaşında olduğuna inanılan, dünyanın en büyük kesilmiş elması olan Enigma’nın 4,3 milyon dolara satıldığını açıkladı. Ödemenin kripto para ile yapıldığı bildirildi.

“Enigma” olarak adlandırılan siyah elmas, 555,55 karat ağırlığında ve 2006 Guinness Dünya Rekorları’nda dünyanın en büyük kesilmiş elması. Ayrıca Enigma, Amerika Gemoloji Enstitüsü’ne göre 2004’te en büyük fantezi siyah doğal renkli elmas olarak listelenmişti.

Bir karat, bir gramın beşte birine eşit.

Sotheby’s, elmasın 3 Şubat’ta açılan ihalenin ardından Çarşamba günü satıldığını ve yaklaşık 3,2 milyon sterlin, yani 4,3 milyon dolara eşdeğer olduğunu söyledi.

Enigma nedir?

Çoğu elmas, Dünya’nın derinliklerinde kimberlit kayalarında ortaya çıkarılıyor ancak “Enigma”, yüzeye yakın bulunan ve potansiyel olarak meteorların veya asteroitlerin etkisinin bir sonucu olarak ortaya çıktığı düşünülen bir taş türü olan nadir bir karbonadodur. Karbonadolar ayrıca meteorlarda bulunan bir mineral olan osbornit içerirler. Bunlar yalnızca Brezilya’da ve yüz milyonlarca yıl önce Rodinia olarak bilinen bir süper kıtanın parçası olarak katılan Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bulunur.

Karbonadoların yapısı, kesilmelerini özellikle zorlaştırır. “Enigma”, kaba haliyle 800 karattan fazla ağırlığa sahipti ve şimdiki şekline gelmesi için kesilmesi üç yıldan fazla sürdü.

Şimdiye kadar keşfedilen en büyük elmas, 1905’te Güney Afrika’da bulunan 3.106 karatlık Cullinan taşıydı. Taş, her ikisi de Britanya’nın tacında bulunan Afrika’nın Büyük Yıldızı ve Afrika’nın Küçük Yıldızı da dahil olmak üzere birkaç büyük cilalı taşa oyulmuştur.

Kripto para ile müzayede katılımları arttı

Diamond Analytics araştırma firmasının kurucusu Paul Zimnisky’ye göre, küresel elmas talebi pandemi karantinaları sırasında büyük bir darbe aldıktan sonra toparlandı, arz buna ayak uydurmak için mücadele etti ve geçen yıl fiyatları %25 oranında artırdı.

Sotheby’s geçen yıl Temmuz ayında bir kripto alıcısına 100 karatlık bir pırlantayı 12,3 milyon dolara sattığından beri açık artırmalarda kripto para ile yapılan ödemeler arttı. İngiliz müzayede evi, kripto paralarla ödeme yapılmasına izin verilmesinin piyasayı yeni nesil alıcılara açtığını söyledi.

livemint


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin