consensys makalesi
ConsenSys'e göre Blockchain ve kripto hakkındaki 6 büyük yanılgı

Dünyanın en büyük Blockchain yazılım şirketi ConsenSys, madencilik şirketi satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucularından Joseph Lubin tarafından işletilen dünyanın en büyük Blockchain yazılım şirketi ConsenSys Inc., 31 Ekim’de yayınlanan bir duyuruya göre, Amerikan asteroid madencilik şirketi Planet Resources Inc.’i varlık alım işlemiyle satın aldı.

Dünyanın en büyük Blockchain yazılım şirketi ConsenSys, Ethereum odaklı bir şirket

2009 yılında kurulan ve eskiden Arkyd Astronotics olarak bilinen Planetary Resources, asteroidlerden kaynakların araştırılması, çıkarılması ve rafine edilmesiyle ilgileniyor. 30’un üzerinde yatırımcıya sahip olan ve 50 milyon doları aşan yatırımlara imza atan şirket, son altı ayda iki uyduyu yörüngeye gönderdi.

Yapılan açıklamaya göre, ConsenSys tarafından ConsenSys ekosistemine “derin alan yetenekleri” kazandırmak için Planetary Resources satın alındı. Planetary Resources Başkanı ve CEO’su Chris Lewicki ve Counsel Brian Israel, satın alma sonrasında ConsenSys’e katıldı. Anlaşmayı yorumlayan ConsenSys kurucusu Joseph Lubin, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu satın alma türümüzün birleştirilmesi ve insan potansiyelinin açığa çıkarılması için alan çabalarını demokratikleştirmeye ve desantralize etmeye olan inancımızı yansıtıyor.

Planet Resources, 2009 yılında kuruldu

Planetary Resources katılmadan önce Lewicki, NASA‘nın Jet Propulsion Laboratuvarı tarafından, Spirit ve Opportunity Mars rotalarının uçuş direktörü ve Phoenix Mars Lander olarak görevlendirildi.

İsrail, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Hukuk Müşaviri Bürosu’nda görev yaptı ve dış alan, okyanus ve uluslararası çevre yönetişim meselelerinin uluslararası yasal boyutlarından sorumluydu. İsrail, Ethereum akıllı sözleşme işlevselliğinin, gittikçe artan sayıda ülkeden gelen çeşitli aktörlerin koordine etmesi ve işlemesi gereken alanlarda özel sipariş ve ticaret için doğal bir çözüm olduğunu belirtiyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin