DeFi saldırıları devam ediyor, bZx ağı yine saldırıya uğradı
DeFi saldırıları devam ediyor, bZx ağı yine saldırıya uğradı

Dün yaşanan DeFi hack olayında hacker biraz merhametli çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi pozitif teknolojik gelişmelere rağmen, merkezi olmayan finans (DeFi) alanı hala hackler ve istismarlarla dolu.

Bu durum, kısa bir süre önce Ethereum’a dayalı bir kripto para birimi kasasından 7 milyon dolar çekildiğinde netleşti. Birçok kullanıcı bu hackten olumsuz etkilenmiş olsa da, kimin gerçekleştiriği bilinmeyen saldırı fonların bir kısmını iade etmek için harekete geçti.

Hack olayı

Cumartesi sabahı, Ethereum ve DeFi analistleri son derece sıra dışı bir işlemin gerçekleştiğini fark ettiler.

Analistlere göre, bir kullanıcı Aave’den 80.000 ETH değerinde flash kredinin yanı sıra Uniswap’tan 116 milyon dolarlık flash kredi çekmişti. Kullanıcı daha sonra bu sermayeyi, bir getiri toplayıcı protokol olan Value DeFi’den yaklaşık 7 milyon dolar çekmek için Curve’deki stablecoinlerin fiyatını değiştirmek için kullandı.

Toplamda 7,5 milyon dolar çalındı, ancak bu miktarın 2 milyon doları Value DeFi protokolü için dağıtıcı adresine iade edildi. DeFi saldırganlarının, saldırıdan etkilenen kullanıcılar için bir acıma işareti olarak, hackledikleri protokollerin dağıtım adresine bazı fonları iade etmesi yaygın bir uygulama haline geldi.

50.000 doları iade edildi

Bu saldırıdan birçok kullanıcı etkilendi. Saldırgan, havuzdaki hackten etkilenen fonların çoğunu boşaltırken, birçok kullanıcı saldırı sırasında büyük miktarda sermaye kaybetti.

Sorun, saldırganın takma adı olmasıdır: adreslerini veya DeFi işlemlerini herhangi bir merkezi varlığa bağlamamak için izlerini örttüler, yani fonlarla kaçıp istediklerini yapabilirler.

Bazıları, Ethereum işlemlerine mesajlar yerleştirerek saldırganla iletişim kurmaya çalıştı.

DeFi

Sözde bir “hemşire”, bu işlemin büyük bir kısmını kaybetmesine rağmen, bir getiri elde etmeyi umarak protokole 100.000 $ değerinde stablecoin koyduklarını iddia etti.

Şaşırtıcı bir şekilde, DeFi saldırganı, kullanıcıya 50.000 $ değerinde stablecoin bağışlayarak yanıt verdi.

Kimileri hemşirenin hikayesinden şüphe duysa da, saldırganın bir kalbi olduğu konusunda biraz güven verici olduğunu söylüyorlar.

Saldırgan ayrıca “19 yaşındaki İngiltere’den üniversite birinci sınıfa giden birine  50.000 $ iade etti. DeFi kullanıcısı saldırgana şunları yazdı:

“Sevgili hacker, İngiltere’den 19 yaşında bir birinci sınıf öğrencisiyim. Bu 200 bin dolar değerindeki dersi gerçekten öğrendim ve ailemde büyük bir soruna neden oluyor. Büyükannem ve büyükbabam ve ailem övündüğüm yüksek getiri için varlıklarını buraya yatırdılar. Ailem bunu öğrenirse beni öldürebilir. Fonu geri gönderirseniz minnettar olacağım ve onları aileme geri vereceğim. Tanrı seni korusun.”

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin