DOGE fiyat analizi: Dogecoin topluluğu düşüşü fırsat bildi mi?
DOGE fiyat analizi: Dogecoin topluluğu düşüşü fırsat bildi mi?

Dogecoin yükselişte: Piyasa değeri 2 milyar doları geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Parodi kripto para birimi olarak kabul edilen Dogecoin (DOGE), 2018 yılına ciddi bir yükselişle başladı. Altcoinler arasında sıklıkla tercih edilen ve birçok fanı bulunan Dogecoin’in piyasa değeri 2 milyar doları geçti. Japon Shiba Inu köpeğini maskot olarak kullanan para birimi, bu senenin başında 1 milyar dolar piyasa değerine ulaşmıştı. DOGE bu artıştan sonra hızla yükselmeye devam ederek önemli bir eşiği daha geçti. Kripto para birimlerinin en eğlencelisi DOGE şu an Coinmarketcap verilerine göre 0,016444 dolardan işlem görüyor.

dogecoin

Dogecoin artışının bir sebebi yok

Uzmanlara göre parodi para birimi Dogecoin’in yükselişinin altında temel bir sebep yer almıyor. Fakat yükselişe neden olarak yatırımcıların ucuz kripto para birimlerine yönelme stratejisini göstermemiz mümkün.

Hong Kong merkezli Octagon Strategy’nin genel müdürü Dave Chapman, CNBC’ye verdiği demeçte şunları söyledi:

Altcoinlerin bu kadar parabolik şekilde yükselmesine neden olan en önemli sebep, ucuz para satın alma algısı. En çok bilinen iki kripto para birimi (ör., Bitcoin ve ethereum), çoğu yeni katılımcı için pahalıya mal oluyor. Her biri için kısmı bir satın alma yapılmasına rağmen bütünüyle bir şeylere sahip olma konusunda gerçek bir psikolojik engel var.

Dogecoin sayısı nedir? Madencilik nasıl yapılır?

DOGE, Bitcoin gibi deflasyon sanal para birimlerinin aksine üretim miktarının sınırsız olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Hal böyle olunca da Dogecoin’in enflasyon sanal para birimi olarak nitelendirmemiz mümkün. Dogecoin madenciliği için blok süresi Litecoin’e benzerlik gösterse de 1 dakikadır. Bu süre ise Litecoin’de 2.5 dakikadır. Yani DOGE üretimi daha basit ve hızlı bir biçimde gerçekleşir. Öte yandan Dogecoin satın almanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Kullanıcılar bunları çevrimiçi yollardan satın alabilir ya da madencilik yapabilir.

Sanal para biriminin son aylarda meteorik yükselişi projenin yaratıcısı Jackson Palmer’da da endişe uyandırmış. Palmer, projenin 2 yıldan uzun bir sürede bir yazılım güncellemesi yapmadığı halde tokenda böylesine sert bir sıçrama gördüğünü ifade etti. CoinMarketCap verilerine göre şu an kripto para birimlerinin toplam değeri 750 milyar doların üzerindedir ve Bitcoin bu pazarın yaklaşık yüzde 35’üne hakimdir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin