Dev banka popüler Bitcoin borsasının halka arz hazırlıklarına öncülük edecek
Dev banka popüler Bitcoin borsasının halka arz hazırlıklarına öncülük edecek

Dikkat çeken gelişme: Coinbase marj ticareti ürününü durduruyor! Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase, yasal endişeler nedeniyle marj ticareti ürününü durduracaklarını açıkladı.

Borsa, salı günkü bir blog gönderisinde ürünün tüm mevcut marj pozisyonlarının sona erdiği Aralık ayında tamamen çevrim dışı olacağını duyurdu.

Coinbase üzerinden marj ticareti bugün sonlanıyor

25 Kasım saat 14.00 itibarıyla, müşteriler yeni marjlı işlemler yapamayacak. Açık limit emirleri de o sırada iptal edilecek.

Coinbase, 2017’de işlevselliği askıya aldıktan sonra bu yıl marj ticareti hizmetlerini yeniden başlatmıştı. RTH fiyatındaki ani bir düşüş, borsanın, 23 eyalette hizmete girdiği geçen şubat ayına kadar marjı durdurmasına neden oldu.

Sebep düzenleyicilere dair endişeler mi?

2017’de CFTC, flaş çöküşün ardından marj hizmeti hakkında Coinbase’e bir soruşturma gönderdi. Blog gönderisine göre, yakın zamanda yayımlanan CFTC rehberliği hakkındaki endişeler, borsayı hizmetleri süresiz olarak kapatmaya itti.

Blog yazısında şu ifade yer aldı:

ABD’deki müşterileri korumak ve onlara gönül rahatlığı sağlamak için marj kredisi ürünlerine yönelik açık ve sağduyulu düzenlemelerin gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için düzenleyicilerle yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Müşteriler marj üzerinden işlem yaptıklarında, menkul kıymet veya kripto para birimi gibi bir varlığa yapılan yatırımın maliyetini karşılamak için borsa veya komisyoncudan etkin bir şekilde borç alıyor. Bu da trader’ların pozisyonlarından yararlanmalarına izin veriyor.

Kaldıraçlı varlıklar tasfiye edilemiyor

Borsa, bu kararın nedeni olarak dijital varlıkların “fiili teslimatı” konusunda Komisyon’un mart ayındaki rehberliğine atıfta bulunarak, CFTC’nin “son kılavuzuna” işaret etti. Ancak kılavuzun hangi yönünün harekete neden olduğu belirtilmedi.

Kökleri Bitfinex’e karşı 2016 yaptırım eylemine dayanan bu kılavuz, müşterinin bir marj veya kaldıraçlı ürün aracılığıyla kripto para elde etmesi dahil olmak üzere, bir müşterinin bir kripto para biriminin yasal olarak kontrolünü ele geçirdiğinin söylenebileceği durumlar hakkında kurallar sağlamayı amaçlıyor.

Kılavuza göre, kaldıraç veya teminat sözleşmesi yoluyla satın alınan varlıklar tasfiye edilemiyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin