Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor
Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor

Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin, Merkez Bankası Dijital Para Birimi dijital yuanı resmi olarak kullanma niyetini iyice ortaya koyuyor. Bunun nedeni, para biriminin geçen yıldan bu yana geçirdiği büyük testlerden kaynaklanıyor. Son Hong Kong Fintech Haftası’nda Çin Halk Bankası, test programı hakkında bir güncelleme yaptı. PBoC’nin CBDC kolunun başkanına göre, ülke genelinde 140 milyondan fazla insan bir dijital yuan cüzdanına sahip.

62 milyar dijital yuan işlemi zaten gerçekleşmiş durumda

Dijital yuan diğer adıyla e-renminbi, ülkenin yaklaşık beş yıldır test ettiği dijital para birimi. Dijital para biriminin ülke genelinde yavaş yavaş kabul görmesiyle birlikte, daha fazla insan dijital cüzdan sahibi oluyor. Fintech haftasında, PBoC’nin dijital para birimi başkanı Mu Changchun, bireysel hesapların şu anda 140 milyonun üzerinde olduğunu ve kurumsal varlıkların 10 milyondan az olmadığını kaydetti.

Resmi dijital yuan lansman tarihi belirlenmemiş olsa da Çin, para birimini farklı yerlerde test etmek için kararlı bir şekilde çalışıyor. Reuters, çeşitli hizmetler ve konumlar arasında yapılan testler ile geçen ayın sonuna kadar yaklaşık 62 milyar yuan harcandığını iddia etti.

Çin, dijital yuan işlem hacminde %3000 artış görüyor

Mu Changchun, Çin nüfusunun farklı cüzdan türleri arasından seçim yapabileceğinden de bahsetti. Aktivasyon için yalnızca bir telefon numarası gerektiren ilk cüzdan türünün kullanıcıları, yaklaşık 50.000 dijital yuan’lık bir işlem sınırına açık olacaktır. İşlem üst limiti olmayan ikinci cüzdan türünü tercih eden kullanıcıların bir bankaya kaydolmaları gerekecek. ve hesaplarını kaydedebilmek için bir kimlik belgesine ihtiyaçları olacak.

Çin kademeli olarak nakit ödemelerin tamamını dijital yuan ile değiştirmeye çalışıyor. Bu nedenle ülke, dijital yuan testini farklı markaların katıldığı önemli şehirlerde genişletti. Ancak dijital yuan, bir kripto varlık gibi değil, çünkü PBoC, kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen işlemleri kontrol edecek ve izleyebilecek.

Geçen yıl, Fintech haftasında, Çin’in önde gelen bankasının başkanı Yi Gang, pilot testin Çin vatandaşlarının yuan cinsinden yaklaşık 2 milyar işlem yaptığını gördüğünü belirtti. Bunu bu yılki rakamla kıyaslarsak, işlem hacminin sadece bir yılda %3000 arttığı anlamına geliyor. İşlem hacminin çoğunun ülkedeki yeni lokasyonlarda yapılan denemelerden kaynaklandığı söyleniyor.

Cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Silifke mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin