Dijital euro çalışmalarında önemli adım
Dijital euro çalışmalarında önemli adım

Dijital euro için kritik adım geldi! Avrupa Merkez Bankası açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa’da dijital euro çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Avrupa Merkez Bankası (ECB), yeni “Dijital Euro Piyasası Danışma Grubuna” 30 üye atadıklarını duyurdu.

Dijital euro çalışmalarında büyük bir adım atıldı

Üyeler, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olarak geliştirilen dijital euronun tasarlanması ve dağıtımı konusunda Eurosystem’e tavsiyede bulunacak. Euro Bölgesi’nin para otoritesi olarak faaliyet gösteren Eurosystem, ECB ve euroyu kullanan üye ülkelerin ulusal merkez bankalarından oluşuyor.

ECB, dijital euro projesinin soruşturma aşamasını Temmuz ayında başlattı. Temmuz’da bir piyasa danışma grubunun, potansiyel kullanıcıların ve distribütörlerin dijital euro hakkındaki görüşlerini dikkate alacağı ifade edilmişti.

Dev şirketlerden önemli profesyoneller çalışıyor

Grup oluşturulduktan sonra, önümüzdeki aydan itibaren üç ayda bir toplantılar yapılacak. Grup, BBVA, Deutsche Bank AG, Société Générale, Avrupa Ödeme Konseyi, Stripe ve IKEA gibi kuruluşlardan üst düzey iş profesyonellerini içeriyor.

BBVA’nın ödemeler bölümü başkanı Antonio Macías Vecino, Deutsche Bank’ın genel müdürü ve varlık platformları küresel başkanı Jochen Siegert, Société Générale’nin açık bankacılık direktörü Yves Blavet ve Stripe’in EMEA ödemeleri ödeme mühendisliği başkanı Sean Mullaney, diğer profesyonellerin yanı sıra grubu temsil eden önemli kişiler arasında yer alıyor.

Kritik iki seneye girildi

Soruşturma aşaması 24 ay sürecek, dijital euronun tasarımı ve dağıtımıyla ilgili kilit konular ele alınacak.

ECB, dijital bir euro çıkarıp çıkarmayacağına henüz karar vermedi. Merkez bankası, dijital euronun çıkarılması halinde nakdi tamamlayacağını ve onun yerine geçmeyeceğini söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin