Dev kripto para borsası Gemini, İngiltere'den lisans almayı başardı
Dev kripto para borsası Gemini, İngiltere'den lisans almayı başardı

Dev kripto para borsası Gemini, İngiltere’den lisans almayı başardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Gemini, yeni kripto düzenlemelerine uymak amacıyla İngiltere şubesini Financial Conduct Authority (FCA) ile kaydettirdiğini duyurdu.

Gemini, İngiltere’den lisans almayı başardı

ABD’li kripto borsası Gemini, kripto şirketlerinin faaliyetlerini bildirmesi zorunlu hale geldiği için Birleşik Krallık şubesini Financial Conduct Authority’ye kaydettirdi. Birleşik Krallık’taki düzenleyiciler, bu yılın başlarında Avrupa Birliği’nin Birleşik Krallık’taki kripto işletmelerinin herhangi bir kripto varlık etkinliği gerçekleştirmeden önce FCA’ya kaydolmasını gerektiren beşinci AML Direktifi (AMLD5) ile kara para aklamayı önleme kurallarını değiştirdiğini duyurmuştu

Düzenleyicilere göre, mevcut kripto para işletmelerinin kaydolmak için 10 Ocak 2021’e kadar süreleri var. Gemini’nin Birleşik Krallık kolu Gemini Europe Limited, bu haftadan itibaren FCA sicilinde görüntülenebiliyor. Ancak, firmanın tescili için geçerli bir durum tarihi eklenmiş değil.

Archax da lisans aldı

Gemini’nin yanında, kayıtlara göre bu hafta onay durumu yürürlüğe giren Londra merkezli borsa Archax da yer alıyor. Daha önce Gemini Trust Co.’nun piyasa karşıtı manipülasyon araçları sağlamak için Eventus Systems Inc.’i işe aldığı bildirilmişti. Eventus ayrıca Coinbase ve ErisX gibi diğer ABD merkezli kripto borsalarıyla da çalışıyor. Şu anda Archax ve Gemini, FCA’nın kayıtlı kripto varlık firmaları listesinde yer alan iki firma olarak görünüyor.

Avrupa ülkeleri, FATF yönergelerine dayalı kripto düzenlemelerini uyguluyor. Daha önce de belirtildiği gibi, İrlanda kabinesinin de tamamı yeni kara para aklamayı önleme (AML) yasaları getirmeye hazır. Mevzuatın, terör finansmanı ve kara para aklama gibi cezai mali faaliyetlerde kripto para birimlerinin kullanımına odaklanacağı bildiriliyor.

Bununla birlikte yeni kripto yasaları, özellikle uygunluk maliyeti açısından İrlanda’daki kripto pazarı katılımcıları için daha fazla zorluk yaratabilir. Yeni kripto düzenlemeleri, kripto işletmelerinin düzenleyicilere uymasını ve hatta yasa dışı faaliyetleri izlemek için müşterileri hakkında bilgi sağlamasını gerektiriyor.

Bu arada Ethereum işlem ücretleri de rekor üstüne rekor kırıyor. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin