Winklevoss kardeşlerin borsası metaverse hamlesiyle manşetlere çıkıyor
Winklevoss kardeşlerin borsası metaverse hamlesiyle manşetlere çıkıyor

Dev kripto borsası dış finansmana yeşil ışık yaktı: Odakta “metaverse” var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen kripto para borsaları arasında yer alan Gemini’den bugün önemli bir duyuru geldi. Borsa yönetimi, ilk kez dış finansman aradıklarını söylerken 7,1 milyar dolar değerleme ile 400 milyon dolar fon topladıklarını duyurdu.

Kripto borsası Gemini, dış finansmana onay verdi

Öz sermaye finansman turuna Morgan Creek Digital, 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners, Commonwealth Bank of Australia ve diğer önemli finans kuruluşları katıldı.

Eylül ayında Gemini’nin bahardan bu yana bir bağış toplamayı araştırdığı ve turun son aşamalarında olduğu bildirilmişti. Kurucu ortaklar Cameron ve Tyler Winklevoss, bu noktaya kadar borsayı kendileri finanse etmişti.

Metaverse yeni odak noktası oldu

Bu finansman sayesinde Gemini’nin daha merkezsiz bir metaverse inşasını finanse ettikleri bildiriliyor. Duyuruda Gemini’nin kripto alanındaki çabalarını çeşitlendirme yollarına odaklandığı ve takas edilemez token (NFT) platformu Nifty Gateway’i büyütmek gibi geleneksel borsa hizmetlerinin ötesinde çalışmalar yaptıkları belirtiliyor. Lansmandan bu yana, platform 420 milyon dolardan fazla satış gerçekleştirdi.

Morgan Creek Digital’in Genel Ortağı Sachin Jaitly yaptığı açıklamada şöyle dedi:

”Kripto paralara olan ortak inancımız ve Cameron ile Tyler’ın kurduğu şirkete olan güvenimiz nedeniyle Gemini’deki ilk dış yatırıma öncülük ediyoruz. Kriptonun parayı, finansal sistemi, sanatı ve interneti yeniden tasarlamadaki rolüne ilişkin vizyonları ve yenilikçi teknolojileri ölçeklendirme konusundaki geçmişleri, Gemini’nin endüstri lideri olmaya devam edeceğini gösteriyor.”

Forbes’a verdiği bir röportajda Cameron Winklevoss, merkezsiz meta veri tabanı doğrudan Meta şirketiyle karşılaştırdı. Facebook, geçen ay metaverse oluşturmaya yönelik çabalarına odaklanmak için yeniden markalaştığını duyurmuştu.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin