Tether ve Bitfinex, New York Başsavcısı ile 18,5 milyon dolara anlaştı
Tether ve Bitfinex, New York Başsavcısı ile 18,5 milyon dolara anlaştı

Dava kapandı: Tether ve Bitfinex, New York Başsavcısı ile 18,5 milyon dolara anlaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto şirketleri Bitfinex ve Tether, New York Başsavcı (NYAG) ofisi ile anlaştı ve 2019’un ortalarında başlayan yasal bir anlaşmazlığı sona erdirdi.

New York Başsavcı Letitia James’in yaptığı açıklamaya göre, anlaşmanın bir parçası olarak Bitfinex ve Tether 18.5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Nisan 2019’da NYAG ofisi, Bitfinex’in Tether’in fonlarını ödeme işlemcisi Crypto Capital’e kaybedilen 850 milyon doları gizlice kapatmak için kullandığını iddia etti. Kaybedilen fonların, 2018 sonlarında Bitfinex müşterileri için para çekme sorunlarını tetiklediği iddia edildi.

Bitfinex o sırada para kaybetmediğini söylemişti. Bunun yerine, Crypto Capital’in fonları, Polonya’daki hükümet yetkilileri tarafından ele geçirildi ve ABD Bitfinex o zamandan beri bu fonları geri almaya çalışıyor.

Anlaşmada neler var?

Bugünün anlaşmasının bir parçası olarak, Bitfinex ve Tether yanlış bir şey yapmadığını kabul etti. Steptoe & Johnson’ın ortağı ve Bitfinex ve Tether’in danışmanı Jason Weinstein, NYAG ofisinin bulgularının “yalnızca belirli açıklamaların doğası ve zamanlamasıyla sınırlı olduğunu” söyledi.

Eski bir federal savcı olan Weinstein, “Çevrimiçi spekülasyonun aksine, Tether’in destek olmadan veya kripto fiyatlarını manipüle etmek için tether [USDT] yayınladığına dair hiçbir bulgu yoktu” dedi.

Bitfinex ve Tether’in genel danışmanı Stuart Hoegner,  anlaşma miktarının “bu konuyu geride bırakma ve işimize odaklanma arzumuzun bir ölçüsü olarak” görülmesi gerektiğini söyledi.

Anlaşmanın bir parçası olarak Tether, NYAG’ın da kabul ettiği bir tavsiye olarak NYAG’ın ofisine ve halka USDT’nin rezerv desteğiyle ilgili üç aylık bir güncelleme sağlamaya gönüllü oldu. Hoegner, “Başsavcı’nın şeffaflığı artırma hedefini paylaşıyoruz. Hem Başsavcılık Ofisine hem de halka – Tether’in rezervleri hakkında üç ayda bir ek bilgileri ifşa edeceğiz” dedi.

Ödeme anlaşmasında NYAG ofisi, Bitfinex’in Tether’e yaptığı son kredi geri ödemesini de kabul etti. Bu ayın başlarında Bitfinex, Tether’e 550 milyon dolarlık kalan kredi bakiyesini geri ödediğini ve kredi limitini kapattığını duyurdu.

Anlaşmayla birlikte, bir noktada her iki tarafın avukatlarının New York temyiz mahkemesinde tartışmasına neden olan uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlık sona eriyor. Bitfinex ve Tether, konuyu kapatmak için NYAG ofisine 2,5 milyon sayfadan fazla belge sağladıklarını söylüyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin