ABD Hazine Bakanı'ndan Bitcoin hakkında sert açıklama geldi!
ABD Hazine Bakanı'ndan Bitcoin hakkında sert açıklama geldi!

ABD Hazine Bakanı’ndan Bitcoin hakkında sert açıklama geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Pazartesi günü New York Times’ın düzenlediği bir etkinlikte Bitcoin’in enerji tüketimini ve işlem hizmetini eleştirdi.

The Times tarafından bugün DealBook DC Policy Project etkinliğinin bir parçası olarak yayınlanan alıntılara göre Yellen, “Bitcoin’in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum.” dedi.

“İşlemleri yürütmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin işlenmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı.”

Merkez bankası dijital para birimleri veya CBDC’ler konusunda Yellen, para politikası üzerindeki etki ve Fed’in perakende kullanıcılarla nasıl etkileşime gireceği dahil olmak üzere birçok sorunun devam ettiğini söyledi.

“Bankacılık sistemi üzerindeki etkisi ne olur? Bankalardan ve Fed’e büyük bir mevduat hareketine neden olur mu? Fed perakende müşterilerle ilgilenir mi yoksa bunu toptan satış düzeyinde mi yapmaya çalışır? Finansal istikrar endişeleri var mı? Kara para aklamayı ve yasa dışı finans sorunlarını nasıl yönetebiliriz? Burada dikkate alınması gereken çok şey var, ancak incelemeye değer.”

Bu yıl 25 Ocak’ta Hazine Bakanı olarak atanan Yellen’in bugünkü sözleri, kripto konusundaki önceki duruşuna benziyor. 2018’de Montreal Fintech Forumunda Yellen, “Bitcoin’in hayranı değilim.” dedi ve bunun “çok etkili bir para birimi veya istikrarlı değer kaynakları” olmadığını belirtti.

Yellen, Hazine Sekreteri olarak atanmasından dolayı ABD Senatosuna verdiği ifadede, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin “ABD ve müttefikler için potansiyel faydalar” sunduğunu ve “finansal sistemin verimliliğini artırabileceğini” söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin