Binance CEO'su CZ, kripto büyümesinin önündeki en büyük engeli açıkladı
Binance CEO'su CZ, kripto büyümesinin önündeki en büyük engeli açıkladı

CZ: “Çin’in CBDC hamlesi yuan için ‘baskın para’ olmanın önünü açtı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng Zhao, 13 Kasım’da Bloomberg’e verdiği röportajda düzenlemeler ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Piyasanın düzenleme açısından iyi gittiğini belirten CZ, 2020’nin hem iyi hem de kötü gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu kaydetti. Zhao Çin’in CBDC (dijital yuan) çalışmalarından da söz etti.

Changpeng Zhao: “Kurumsal katılım arttı, benimsenme rekor seviyede.”

CZ, JPMorgan Chase gibi büyük isimlerin katılımı nedeniyle benimsemenin artmakta olduğunu söyledi.

Şu anda, kesinlikle daha fazla kullanıcının geldiğini, daha fazla benimseme gerçekleştiğini ve daha fazla kurumsal katılım olduğunu görüyoruz.

Ünlü CEO son aylarda dikkat çeken CBDC’lerden de bahsetti. Başta Çin olmak üzere, birkaç merkez bankası CBDC’lerle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladı.

“Çin’in CBDC çalışmaları diğer ülkeleri de teşvik ediyor.”

CZ, ilk CBDC’nin büyük uluslararası kullanım ve hacimleri çekme şansı ile bir avantaja sahip olacağını söyledi. Bunun karşılığında, diğer ülkelere kendi CBDC’lerini geliştirmeleri için baskı yapacağını da umuyor.

Zhao, Çin’in diğer ülkelerden “çok önde” olduğunu kaydederken bunun dijital yuanı (CBDC) uluslararası alanda “daha baskın bir para birimi” konumuna getirdiğine inanıyor:

Bir merkez bankası dijital para birimi başlatan ilk ülke, çok sayıda uluslararası kullanımı, uluslararası hacmi çekebilecek bir konumda olacak. Bu işe yararsa muhtemelen RMB’yi dünyada daha baskın bir para birimi haline getirmede önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

1,5 milyon dolarlık airdrop yapıldı, 300 milyonluk hacim yakalandı

Çin Halk Bankası, Shenzhen’deki Luohu vatandaşlarına 1,5 milyon dolar değerinde dijital yuan airdropu gerçekleştirdi. Vatandaşlar parayı çabucak harcadı ve bankanın yöneticisi bir ay içinde 300 milyon doların üzerinde işlem gerçekleştiğini belirtti.

Çin ayrıca diğer Blockchain uygulamaların da oldukça önde. Ülkenin en büyük ikinci bankası olan China Construction Bank, Blockchain tabanlı tokenler kullanarak 3 milyar dolar değerinde tahvil ihraç etti. Başkan Xi Jinping, Blockchain teknolojisinde küresel bir lider olma arzusunu her daim vurguluyor.

PayPal kripto para sektörünü kitlelere yayabilir

Fransa, Avustralya ve Japonya ise birlikte dijital para birimleri için kavram kanıtı üzerinde çalışıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililer, ABD hükümetini dolar bazlı bir CBDC’yi düşünmeye çağıran Çin’in avantajlı bir başlangıç ​​yaptığını da kaydetti.

Kripto desteği ile manşetlere çıkan PayPal, CBDC’leri entegre etmek için bankalarla yakın çalışacağını da açıkladı. Ödeme platformunun yaklaşık 350 milyon kullanıcısı var ve sektörün yaygın bir şekilde benimsenmesini kolaylaştırabilir. Hizmet şu anda yalnızca ABD’de mevcut olsa da firma 2021’de uluslararası olarak sunmayı planlıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin