E-posta sunucusunun hacklenmesi, Celsius sahiplerinin kimlik avı saldırıları tarafından hedef alındığını gösteriyor
E-posta sunucusunun hacklenmesi, Celsius sahiplerinin kimlik avı saldırıları tarafından hedef alındığını gösteriyor

Cream Finance siber saldırıya uğradı: 130 milyon dolarlık kayıp

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cream Finance bilgisayar korsanları tarafında saldırıya uğradı. Korsanlar, platformdaki tüm Ethereum tabanlı tokenleri toplamak için sistemlerindeki bir hatayı kullanarak Cream Finance’den yaklaşık 130 milyon dolarlık kripto varlığını çaldı.

Bu, Cream Finance’in uğradığı yalnızca bu yılki üçüncü saldırı.

Bu son olay, Cream Finance ekibi tarafından onaylanmadan önce Blockchain güvenlik firmaları PeckShield ve SlowMist tarafından tespit edildi.

Cream Finance akıllanmıyor

Bugünkü olaydan önce, Cream Finance yılın başlarında milyon dolarlık soygunlara maruz kaldı, Şubat ayında 37 milyon dolar ve Ağustos ayında 29 milyon dolar daha kaybetti.

İlginç bir şekilde, tüm saldırılar, bilgisayar korsanlarının son iki yılda DeFi platformlarına girmek için kullandıkları en yaygın yollardan biri olarak ortaya çıktığı bildirilen flaş kredi istismarlarıydı.

CipherTrace tarafından hazırlanan bir rapora göre, DeFi ile ilgili saldırılar 2021’deki tüm büyük hack’lerin %76’sını oluşturdu ve kullanıcıların 474 milyon dolardan fazla kripto kaybetmesine neden oldu.

Cream Finance, hırsızlıktan saatler sonra hatayı düzeltti. Ancak The Record, saldırganın ilk cüzdanı tespit edilmiş olsa bile, fonların zaten yeni hesaplara taşınmış olduğuna ve çalınan kripto paranın takip edilip kurbanların cüzdanlarına iade edilme şansının çok az olduğuna inanıyor.

techradar


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin