CP Group destekli Velo Stellar girişimi Interstellar ile ortaklık kurdu
CP Group destekli Velo Stellar girişimi Interstellar ile ortaklık kurdu

CP Group destekli Velo Stellar girişimi Interstellar ile ortaklık kurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Taylandlı holding CP Group tarafından desteklenen bir sınır ötesi uzlaştırma protokolü olan Velo Labs, Stellar ağında çalışan bir ödeme girişimi olan Interstellar ile birleşti.

Interstellar, 2018 yılında Visa ve Citi-destekli Chain’in iki kripto girişimcisi Adam Ludwin ve Jed McCaleb’i bir araya getiren Stellar girişimi Lightyear.io tarafından satın alınmasıyla kuruldu. Lightyear.io şimdi Interstellar’ın kurucusu olarak hizmet ediyor.

Birleşmenin doğası

Firmalar birleşmenin doğasını ve şartlarını açıklamadılar, ancak anlaşmaya aşina olan kaynaklar, Velo Labs’in Stellar’da çalışan blockchain havale ağı gelişimini hızlandırmak için Interstellar’ı dokuz rakamlı bir anlaşmada USD cinsinden etkin bir şekilde satın aldığını söyledi.

Fortune Magazine’in sahibi ve dünyanın en büyük holdinglerinden biri olan Charoen Pokphand Group’u kontrol eden Taylandlı milyarder Chearavanont ailesinin oğlu Chatchaval Jiaravanon, Velo Labs ve Lightnet’in başkanı olarak kalacak.

2019’da kurulan Velo Labs, başlangıçta CP Group tarafından Facebook’un Libra fikrine benzer, ancak Güneydoğu Asya piyasasına odaklanarak sınır ötesi bir blok zinciri yerleşim ağı kurma çabasıyla inkübe edildi.

Velo protokolünün arkasındaki ticari varlık Ligthnet, 2020’nin başlarında UOB Venture Management, Seven Bank, HashKey Capital, Signum Capital, Du Capital ve Hanwha Investment and Securities gibi önemli Asya kurumları tarafından desteklenen A Serisi fon toplama turunda 31 milyon dolar topladı.

McCaleb, “Bu, Stellar ekosistemi için önemli bir adımdır ve ağa daha fazla dayanak sağlama, Asya’da yeni açılma / kapanma rampaları ve hem Velo hem de Stellar toplulukları için iş fırsatları yaratma potansiyeline sahiptir” açıklamasını yaptı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin