8 yıllık Bitcoin balinası uyandı! 300 bin doları 150 milyon dolar yapmıştı…
8 yıllık Bitcoin balinası uyandı! 300 bin doları 150 milyon dolar yapmıştı…

Santiment’ten dikkat çeken rapor: Hangi kripto paralarda balina sayısı artıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain analiz şirketi Santiment, 100.000 ABD dolarının üzerindeki “balina” işlemlerine ilişkin en son analiziyle ilgili 13 Mart’ta bir tweet attı. Santiment, balinalarla ilgili işlemlerin uzun vadede arttığını keşfetti. Ayrıca bu tür işlemler hala piyasa oynaklığını etkiliyor. Özellikle BTC, Ethereum, Chainlink ve Binance Coin balinaları artıyor.

En son dikkat çeken balina işlemleri neler?

Santiment balina hareketlerinin sayısına odaklanırken, miktarlar oldukça şaşırtıcı. 11 Mart’ta bir Bitcoin balinası, birkaç yıldır uykuda olan bir adresten 5.000 BTC’yi taşıdı. Bu tutar 280 milyon dolara denk geliyor.

27 Ocak’ta ise birisi iki yıl sessiz kalan bir cüzdandan 31.010 BTC taşıdı. O günün kuruna göre miktar yaklaşık 1 milyar dolara eşitti. İşlemin sahibi, içinde o miktarda BTC bulunan 42 cüzdandan biriydi. Balina izleyicisi BitInfoCharts, cüzdan 2018’de doldurulduğunda o BTC’lerin 202.000 dolar olduğunu gösteriyor. Site ayrıca işlem ücretlerinin yaklaşık 5 dolar olduğunu ortaya koyuyor. Evet, beş dolar…

Alıcı gibi, cüzdanın sahibi de bilinmiyor. Ancak Ocak ayında Tesla’nın Coinbase yardımıyla 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığı haberi, 8 Şubat’ta piyasaya çıktı.

Şirketler piyasayı yerinden oynatıyor

Balinaların etkisi piyasada iyi biliniyor ve şirket balinaları özellikle piyasayı rahatlıkla hareket ettirebiliyor. Şirketlerin Bitcoin’e geçmesinin etkisi, mevcut boğa koşusunun bir özelliği ve kesinlikle 2020’deki kripto yükselişinde bir faktör.

MicroStrategy, Ağustos 2020’de kripto para birimine ilk baskınını yaptı. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in kurumsal hazinelerde ABD dolarının yerini aldığına dair inancından dolayı bir BTC boğası olarak ünlendi. O zamandan beri Tesla gibi şirketler, devalüe olan ABD dolarının yerine özellikle Bitcoin’e yöneldi.

ABD’liler yasal engellere takılıyor

Şirketler hazinelerine BTC’yi getirirken, Amerikalı yatırımcıların hala kripto paraya doğrudan erişimle ilgili yasal sorunları var. MicroStrategy, bazıları için doğrudan BTC’ye sahip olmak için bir aracı haline geldi. Diğerleri için ise Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) var. GBTC, Şubat ayının başından itibaren 30 milyar doların üzerinde BTC ile şu anda halka açık en büyük Bitcoin sahibi konumunda. Grayscale, Ocak ayında çıkarılan tüm BTC’lerin %150’sine eşit Bitcoin satın aldı.

Bu tür balinalar Bitcoin ekosisteminde önemli bir işleve hizmet ediyor. Talebi yüksek tutarak fiyatları destekleyebiliyorlar.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin