Compound forku olan projede sorun çıktı: Devasa fon kilitli durumda
Compound forku olan projede sorun çıktı: Devasa fon kilitli durumda

Compound forku olan projede sorun çıktı: Devasa fon kilitli durumda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Compound Finance’in topluluğa ait bir forku olan Percent Finance, kullanıcıların fonlarının kalıcı olarak kilitlenmesine yol açabilecek bir sorun yaşadığını duyurdu.

Bildirildiğine göre, platformdaki 1 milyon dolar değerine yakın kullanıcı fonu, para piyasası akıllı sözleşmelerinde sıkışıp kaldı.

Devasa fon

Kilitlenen miktar 446 bin USDC, 28 WBTC ve 313 ETH. Toplamda 1 milyon dolara karşılık geliyor.

Percent Finance tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün erken saatlerde yaptığımız faiz oranı modeli güncellemesindeki bir hata nedeniyle USDC, WBTC ve ETH piyasaları kilitlendi. Şu anda bunları tedarik edemez, ödünç alamaz, geri ödeyemez veya çekemezsiniz.”

Bu piyasaların Percent Finance tarafından neden klitlendiğine dair bir açıklama, kilitli olan üç piyasanın daha eski bir CToken stili kullandığını, diğerlerinin ise yeni bir stil kullandığını ortaya koydu. Her ikisi de forkun bir parçası olarak Compound’dan kopyalandı.

Üç eski tip CToken, yeni stil faiz oranı modelini kullanacak şekilde güncellendi. Bu, her kullanıcı işleminin bir parçası olarak yaptığı faiz biriktirmeye çalışırken CToken’in başarısız olmasına neden oldu.

Percent Finance

Percent Finance, 1 Ekim’de ana ağda piyasaya sürüldü. Lansmandan kısa bir süre sonra, birkaç kullanıcı, ana sözleşmenin, yönetici ayrıcalıklarının gecikmiş devri nedeniyle paranın çalınması olasılığına sahip olduğunu belirtti, ancak bu sorun kısa süre sonra düzeltildi.

Şu anda, Percent Finance’taki ekip, “etkilenen kullanıcı sayısını net bir şekilde görmek” WBTC, Circlepay ve Coinbase’in arkasındaki ekiplere ulaştı.

Percent Finance, “Maalesef kilitli ETH geri alınamaz gibi görünüyor, ancak şu anda etkilenen kullanıcıları belirlemek için potansiyel senaryolar üzerinde çalışıyoruz” diyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin