Çin'in dijital parası uçuyor: Bomba veriler geldi!
Çin'in dijital parası uçuyor: Bomba veriler geldi!

Çin’in dijital parası uçuyor: Bomba veriler geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyatları sayesinde tüm dünya Çin’in ilk resmi dijital para birimi olan dijital yuanı tanıdı.

Çin Halk Bankası (PBoC) yetkililerinden alıntı yapan bir Reuters haberine göre, 2022 Kış Olimpiyatları katılımcıları, turistleri ve organizatörleri Çin’in dijital yuanına her gün 300.000 dolardan fazla harcıyor olabilir.

Olimpiyatlar dijital yuan kabulünü artırıyor

Çin Merkez Bankasından (PBOC) üst düzey bir yetkiliye göre, Çin’in yeni dijital para birimi e-CNY, Pekin Kış Olimpiyatları sırasındaki test sürecinde günde yaklaşık 2 milyon yuan (315.761 dolar) ödeme yapmak için kullanıldı.

Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Mu Changchun, Atlantik Konseyi web semineri sırasında bilgileri açıkladı. Mu, konuyu şöyle detaylandırdı:

“Her gün ödemelerde birkaç veya birkaç milyon dijital yuan olduğu konusunda kabaca bir fikrim var, ancak henüz kesin rakamlara sahip değilim.”

En son deneme süreci, Olimpiyatlar’a katılan çok sayıda sporcu ve seyircinin yanı sıra dünyanın her yerinden sporcuların, antrenörlerin ve gazetecilerin akıllı telefon uygulamaları, gerçek ödeme kartları veya bileklikler aracılığıyla dijital yuanı kullanabilmesi için önemliydi.

“Görünüşe göre tüm yabancı kullanıcılar donanım cüzdanları kullanıyor. Yazılım cüzdanları çoğunlukla yerli kullanıcılar tarafından kullanılıyor.”

Çin CBDC’sinin ilk olarak Nisan 2020’de açılmasından bu yana toplam dijital yuan işlem hacimlerinin Kasım 2021’e kadar 13 milyar dolara ulaştığı göz önüne alındığında, bildirilen miktar Çin’in CBDC genişlemesine önemli bir katkı sağlıyor. 2022 Kış Olimpiyatları’nda Çin CBDC’sinin benimsenmesi, PBoC tarafından geniş çapta desteklendi.

Son aylarda, WeChat ve JD.com gibi Çinli teknoloji devleri, e-CNY için toplu denemelere katıldı.

Çin, CBDC geliştirmesini 2019’da tamamladı ve hükümet, son iki yıldır perakende pazarındaki etkinliğini yoğun bir şekilde artırıyor.

PBOC’nin finansal piyasalar departmanı müdürü Zou Lan’a göre, 2021’in son çeyreğinde e-CNY’deki kümülatif işlemler 87.57 milyar yuana (13,68 milyar $) ulaştı. Ekim 2021’in sonuna kadar yaklaşık 10 milyon perakendeci dijital yuan cüzdanlarını etkinleştirmişti.

e-CNY ile ilgili güvenlik endişeleri de var

Ancak, Olimpiyat’larda e-CNY’nin mevcudiyeti, siber güvenlik ve veri gizliliği ile ilgili bazı endişeleri gündeme getirdi.

Geçen ay, Florida’dan Cumhuriyetçi bir senatör ve Senato Seçilmiş İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Marco Rubio, Başkan Joe Biden’in yönetimine, sporcuları dijital yuanı “gözetim ve manipülasyondan” korumak için hangi adımların atıldığını sordu.

Çin’in dijital parası ABD’li bireysel kullanıcılar için muazzam bir güvenlik tehdidi olarak nitelendirildi.

digital yuan

İngiltere’nin casusluk şeflerinden Jeremy Fleming, Financial Times ile Aralık ayında yaptığı bir röportajda, dijital para birimlerinin ödeme sistemlerini demokratikleştirmek için muazzam bir fırsat sunmasına rağmen, teknolojinin Pekin’in kullanıcıları izlemesine ve dünya çapındaki işlemler üzerinde kontrol sağlamasına izin verebileceğini savundu.

e-CNY’yi denetleyen PBOC, kişisel bilgi güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu iddia ediyor.

Bu arada dev Shiba balinası 2 altcoin’i almaya başladı. Ayrıntılar bu haberimizde!

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin