Çin Merkez Bankası, Dijital Yuan'ı  ilk kez büyük bir ekonomi için piyasaya sürüyor
Çin Merkez Bankası, Dijital Yuan'ı  ilk kez büyük bir ekonomi için piyasaya sürüyor

Çin’in blockchain projesi BSN, 2021’de küresel CBDC sistemine önderlik mi edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin, ulusal blok zinciri projesi BSN’nin bir parçası olarak uluslararası merkez bankası dijital para birimlerini entegre etmek için yeni bir sistem inşa ediyor.

Çin’in Hamlesi

Çin ulusal blok zinciri projesi olan Blockchain Hizmet Ağı (BSN), küresel merkez bankası dijital para birimleri ile entegrasyon için pilot bir uygulama yapmayı planlıyor.

15 Ocak’taki bir blog gönderisine göre, BSN, 2021 yol haritasının bir parçası olarak çeşitli ülkelerin CBDC’lerini temel alan evrensel bir dijital ödeme ağı veya UDPN oluşturmaya çalışıyor. Şu anda tasarım aşamasında olan UDPN’nin beta sürümünün 2021’in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. BSN, UDPN geliştirmesini beş yıl içinde tamamlamayı planlıyor.

UDPN ile BSN, standartlaştırılmış bir dijital para transferi yöntemini ve ödeme prosedürünü etkinleştirmeyi amaçlamaktadır. Yeni sistem, maliyet dostu bir küresel ödeme çözümü sağlamak için API’ler aracılığıyla bankacılık, sigorta, kurumsal kaynak planlama ve mobil uygulamalar gibi sistemleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

CBDC gelişimi

Blog gönderisinde BSN, Çin’in daha fazla CBDC gelişimi konusunda ciddi olduğunu bir kez daha doğruladı ve onu finansal sistemdeki en büyük oyun değiştirici olarak belirledi:

“CBDC’ler, geleneksel para birimlerinin mevcut ödeme ve dolaşım yöntemlerini tamamen değiştirecek, ödeme sistemlerinin dayanıklılığını tutarlı bir şekilde oluşturacak ve emtiaların küresel dolaşımını ve çapraz kur ödemelerini önemli ölçüde artıracak.”

UDPN, BSN’nin 2021 için yol haritasındaki dört hedeften biridir. Diğer üçü, BSN ağının daha da genişletilmesi, özel BSN platformunun teşvik edilmesi ve BSN ekosisteminin genişletilmesi şeklinde.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin